Parkeren in Barcelona

Ben je in Barcelona en heb je een auto gehuurd? Of ben je dat hele eind zelf gereden en wil je graag de stad in met de auto? Dan is het fijn om te weten waar je de auto kwijt kunt. In Barcelona heb je tal van opties! Parkeer je auto in een garage of zet hem op een P+R plaats en reis verder met de metro… Wij hebben de handigste opties om te parkeren voor je op een rijtje gezet, zodat je bij je bezoekje aan Barcelona zeker weet dat je ontspannen het centrum in kunt!

Parkeergarage zoeken

Heb je geen zin om een eind te lopen en wil je daarom graag weten welke parkeergarage het dichtst bij jouw accommodatie of bezienswaardigheid zit? Parkopedia helpt je een handje! Op deze website kun je gemakkelijk zoeken naar parkeerplekken waar je graag zou willen parkeren. Vul je adres in en kijk welke parkeergarage het handigst en/of goedkoopst is! De site geeft aan wat het tarief is per uur of per dag en wat het exacte adres is van de parkeerplaats. De prijs ligt rond de 3,50 euro per uur en rond de €30,- per dag.

Lijst van parkeergarages in het centrum

Parking Moll de la Fusta – Passeig de Colom 27, 08002 Barcelona
Interparking World Trade Center – Moll de Barcelona (zonder nummer), 08039 Barcelona
Garaje Atarazanas – Carrer de Portal de Santa Madrona 10, 08001 Barcelona
Interparking Les Rambles – Les Rambles 20, 08002 Barcelona
Parking la Boqueria – Carrer de les Floristes de la Rambla 8, 08002 Barcelona
Parking P.R. Biomèdica – Carrer del Dr. Aiguader 88, 08003 Barcelona
Parking Diagonal 403 – Avinguida Diagonal 403, 08008 Barcelona
Parking Sagrada Familia – Plaça Sagrada Família 9, 08025 Barcelona
Parking Mercat Sagrada Familia – Carrer de Mallorca 435, 08013 Barcelona
Parking Grácia Motos – Carrer Gran de Gràcia 190, 08012 Barcelona
Parking Hospital del Mar – Passeig Marítim 31, 08003 Barcelona
Parking Estació Barcelona Nord – Carrer d’Alí Bei 88, 08013 Barcelona

P+R Parkeren

In Barcelona heb je genoeg mogelijkheden als het gaat om Park&Ride. De bedoeling hiervan is om je auto buiten het centrum te parkeren en met het openbaar vervoer verder te reizen. Deze parkeerplaatsen zijn dan ook altijd vlakbij een bus, metro of treinstation gelegen. Je kunt ervoor kiezen je auto hier voor langere of voor kortere tijd neer te zetten, tegen gereduceerd P+R- tarief.

P.R. Biomédica – Carrer del Dr. Aiguader 88, 08003 Barcelona
Prijs: 1-5 dagen € 39,90, elke extra dag kost € 7,50

Plaza d’Ernest Lluch i Martin, 08005 Barcelona
Prijs: 1-5 dagen € 39,90, elke extra dag kost € 7,50

Litoral Port – Avenida del Litoral 34, 08005 Barcelona
Prijs: 1-5 dagen € 39,90, elke extra dag kost € 7,50
Ona Glòries – Carrer de la Ciutat de Granada 173-175, 08018 Barcelona
Prijs: € 18,40 per dag

Estacio de Nord – Carrer d’Alí Bei 54, 08013 Barcelona
Prijs: € 18,40 per dag

Parkeren in Barcelona

In de stad heb je twee verschillende parkeerzones, die aangegeven zijn door een groene of blauwe kleur. Daarnaast heb je busbanen en plekken voor het laden en lossen.

Groene zone

De groene zones zijn grotendeels gereserveerd voor de inwoners van Barcelona, die hier voor €1,- per week kunnen parkeren. Mensen zonder ‘groene kaart’ kunnen hier ook, op de niet gereserveerde plaatsen, parkeren. De prijs is dan echter wel hoger en je kunt hier niet langer dan 2 uur staan. In het weekend, vanaf vrijdag om 22:00 uur en van 1 – 31 augustus kun je gratis parkeren binnen de groene zones, op de vakken na die voor de bewoners zijn gereserveerd.

Blauwe zones

In deze zone kun je op elke dag van het jaar tussen 9 – 14 en tussen 16 – 20 uur je auto betaald kwijt. Hieraan zit wel een tijdslimiet verbonden, dit varieert van 1 – 4 uur! Buiten de aangegeven uren kun je gratis parkeren. Lees dus wel altijd goed de parkeermeter voordat het fout gaat!

Gratis parkeren

Als je een inwoner van Barcelona zult vragen waar je het best gratis kunt parkeren, krijg je hoogstwaarschijnlijk van iedereen hetzelfde antwoord: ‘Als je naar Barcelona komt, rijd dan niet’. Het is namelijk best moeilijk om gratis parkeerplekken te vinden, maar gelukkig niet onmogelijk! De gebieden waar je gemakkelijk gratis kunt parkeren, zijn de wat meer afgelegen gebieden, omdat het hier een stuk rustiger is. Voorbeelden hiervan zijn:

Zona Universitària – Palau Reial – Je kunt hier gemakkelijk de metro pakken naar het centrum.
Pedralbes– Het centrum is bereikbaar met de bus (lijn 68 of 63) of metro (Palau Reial – L3).
La Sagrera
Centros Comerciales – Er zijn winkelcentra zoals La Maquinista, Diagonal Mar, La Illa, Granvia, Heron City, El Corte Inglés die gratis parkeergelegenheid aanbieden voor tenminste de eerste twee of drie uur. Het winkelcentrum La Maquinista heeft echter een beperkte gratis ondergrondse parkeergarage waar je zo lang als je wilt kunt staan.
Montjuïc – Bij MNAC en rondom het Estadio de Montjuïc vind je een hoop gratis parkeergelegenheden!
Vall d’Hebrón y Guinardó

Tips

• Als je in een hotel in de stad verblijft, is het handig om van te voren even te kijken of er parkeermogelijkheden zijn. Sommige hotels hebben parkeerplekken waar gasten gratis of tegen reduceerd tarief gebruik van kunnen maken.
• In het geval dat je op zoek gaat naar een parkeerplaats op straat, let er dan op dat je niet parkeert bij gele lijnen. Dit zijn namelijk gereserveerde vakken voor bedrijven/laden en lossen/uitritten. Verder is het ook belangrijk dat je even goed kijkt of er geen bordjes in de buurt staan met bepaalde tijden waartussen er geparkeerd kan worden of dat er een bepaald aantal meter vrij gehouden dient te worden voor laden en lossen.

Comments are closed.