Plaça Catalunya

Met ongeveer 50.000 m2 is het Plaça Catalunya het op een na grootste plein van Spanje. Het gigantische plein is het hart van Barcelona. Alle wijken, verkeerswegen, buslijnen en metrolijnen komen hier samen. Het is dan ook haast onmogelijk om dit plein mis te lopen bij een bezoek aan Barcelona!

Wat te doen op het Plaça Catalunya?

Het Plaça Catalunya is niet alleen door de centrale ligging een populair plein, maar de bezienswaardigheden dragen hier ook aan bij! Het plein is versierd met fonteinen, bloemen, beelden en bankjes waar je na het shoppen even lekker kan uitrusten. Tussen de fonteinen zijn acht verschillende sculpturen te bewonderen. Dit zijn de sculpturen die in 1929 een wedstrijd tussen allerlei beeldhouders, met onder andere de bekende Clarà en Llimona, hebben gewonnen. Het gemeentehuis organiseerde toentertijd een wedstrijd tussen de beste beeldhouders om het Plaça Catalunya te versieren. In totaal hadden zestien sculpturen gewonnen, acht daarvan zijn nog steeds te zien op het grote plein.

Een cafeetje waar je zeker niet voorbij mag lopen, is het Café Zürich. Dit café is een populaire ontmoetingsplek voor zakenmannen, toeristen en Barcelonezen die even iets komen drinken. Door de ligging aan het drukke plein is dit café ideaal om onder het genot van een heerlijk kopje koffie langslopende Spanjaarden te bekijken.

Winkelen bij het Plaça Catalunya

Ook om te winkelen ben je bij dit plein aan het goede adres! Aan dit plein ligt een groot warenhuis, El Corte Inglés, wat vergelijkbaar is met onze eigen Bijenkorf. Ook is er aan dit plein een winkelcentrum, El Triangle, te vinden. In dit winkelcentrum kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Sephora, Urban Outfitters, FNAC, Massimo Dutti en Camper. Mocht je niet zo’n fan zijn van grote winkelcentra, kun je vanaf dit plein ook naar verschillende winkelstraten lopen.

Waar kun je het Plaça Catalunya vinden?

Het Plaça Catalunya valt bijna niet te missen! Dit gigantische plein is het beginpunt voor vele wegen en wijken. De wijken El Gótico, El Raval en L’Eixample komen op dit punt samen. Ook start er vanuit dit plein een aantal winkelstraten zoals La Rambla, Portal del Anger en Passeig de Gràcia.

Tips

– Als je niet van duiven houdt, kun je dit plein beter overslaan! Op dit plein lopen namelijk behoorlijk veel duiven rond.
– Ga naar de bovenste verdieping van El Corte Inglés en geniet van het prachtige uitzicht. Ben je benieuwd waar je nog meer van mooie uitzichten kunt genieten? Neem dan een kijkje op onze pagina mooie uitzichtpunten.
– Breng ook ’s avonds een bezoekje aan het Plaça Catalunya. ’s Avonds is het plein sfeervol verlicht!
– Op zoek naar een Wi-Fi-spot? Aan het plein zit een Apple Store waar je altijd even gratis op Wi-Fi kunt!
– Ook in Barcelona is er uiteraard een Hard Rock Cafe te vinden! Deze is te vinden aan het Plaça Catalunya!
– Ben je op zoek naar een toeristeninformatiepunt? Deze is misschien lastig te vinden op dit plein! Dit komt omdat deze ondergronds zit. Dichtbij El Corte Inglés staan twee grote pilaren met een “I” er op. Deze twee pilaren markeren de ingang naar het toeristeninformatiepunt.

Comments are closed.