Live muziek

Een extra boost aan je avondje uit geven? Geniet dan van de gezellige barretjes met live muziek! Barcelona heeft als bruisende stad een breed aanbod aan live muziek variërend van jazz tot rock. Een aantal aanraders staan hieronder omschreven.

Bar Mediterráneo

Genieten van singer-songwriters met een biertje, wijntje of cocktail in de hand. De singer-songwriters spelen verschillende covers en zelfgeschreven nummers. Je kan naast het podium zitten om te genieten van de muziek, of meer achterin als je wil blijven kletsen met je vrienden. Soms worden er ook avonden met cabaretiers georganiseerd voor een goede portie humor. Ideaal om na het eten te gaan borrelen in een goede sfeer. Klik voor meer informatie.

Locatie
Carrer Balmes, 129
08008, Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 23:00 – 03:00

Bar Pipiolo

Gitaren hangen als decoratie aan de muren en dat is niet voor niets. In deze bar zingen alle artiesten enkel en alleen met gitaar wat een intieme sfeer creëert. Elke avond spelen hier vier verschillende artiesten waarvan de speeltijd één uur per artiest is. Hier is een leuke avond gevuld met variërende muziek te beleven.

Locatie
Carrer Balmes, 113
08008, Barcelona

Harlem Jazz Club

Een goede portie livemuziek is te vinden bij de Harlem Jazz Club. Er komen vooral bandjes die gericht zijn op blues, funk en soul. De artiesten zijn lokaal, maar er komen ook internationale artiesten. Er heerst een bijzondere intieme en knusse sfeer voor een bar met een hoge reputatie in Barcelona.

Locatie
Carrer Comtessa de Sobradiel 8
808002 Barcelona
website.

Openingstijden
Di – do van 20:00 – 03:00
Vrij en za van 20:00 – 05:00
Zo van 20:00 – 03:00
Gesloten op maandag

Big bang Barcelona

In deze bar zijn er elke vrijdag en zaterdag jazz jamsessies en op de zondagen rock-, blues- en funkbandjes. Doordeweeks zijn er elke avond andere bandjes. De entree kost 6 euro maar elke donderdagavond is de entree gratis!

Locatie
Calle Botella 7
08001 Barcelona
website

Pub Lunatic

Deze bar is te vinden vlakbij het stadion van FC Barcelona; Nou Camp. De voetballers van FC Barcelona zijn hier daarom vaak te spotten. De artiesten die hier komen zijn allemaal locals. Er is een aanbod van muziek, maar er komen ook veel cabaretiers die erg interactief bezig zijn met het publiek.

Locatie
Carrer Regent Mendieta, 38
08028, Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m do van 22:00 – 02:30
Vrij en za van 22:00 – 03:00
Zo van 19:00 – 22:00

Sala Fizz

In deze bar is dagelijks live muziek te horen in de genres pop, indie, folk, jazz en soul. Hoofdzakelijk rustige muziek, dus ideaal voor een romantisch avondje uit. Ze serveren in deze bar erg lekkere cocktails en wat leuk is aan deze kroeg is dat ze ook veel speciaalbiertjes hebben. Hou de website in de gaten, daarop staat wanneer de verschillende jamsessies zullen plaatsvinden!

Locatie

Carrer Balmes, 83
08008, Barcelona
Website

Tips
  • Kijk van tevoren goed naar het programma van de barretjes waar je heen wilt, zodat je zeker weten livemuziek te horen krijgt.
  • Zorg ervoor dat je bij Pub Lunatic op tijd bent. Na twaalf uur is het vaak al helemaal vol. Het is aan te raden om telefonisch te reserveren, mocht je met een grote groep willen gaan.
  • Let op: In de bar Big Bang Barcelona zijn de prijzen van de drankjes aan de dure kant…
Plattegrond Live Muziek

Comments are closed.