Weekendje Barcelona

Barcelona leent zich perfect voor een weekendje weg. De stad bruist 24/7 en er is voor de cultuur – en kunstliefhebber enorm veel te bezichtigen. Houd je meer van het strand? Ook dan is Barcelona de stad bij uitstek. ´S nachts wandel je na een heftige party langs de prachtige playa en overdag kun je hier heerlijk bijkleuren en verkoeling zoeken. Ook de shopliefhebber komt hier volledig aan zijn trekken. Een weekendje Barcelona heeft voor ieder wat wils.

Hoe kom je in Barcelona?

Nederland heeft een perfecte verbinding met Barcelona. Je vliegt vanaf Amsterdam binnen 2,5 uur naar Barcelona. Vanaf Eindhoven duurt het 2 uur en vanaf Rotterdam 2 uur en 20 minuten. Onder andere Transavia, Vueling en Iberia vliegen op Barcelona. Voordelige tickets boek je op Vliegtickets.nl.

Vrijdag

Aangekomen in Barcelona is het lekker om even een terrasje te pakken op een mooi pleintje en te acclimatiseren aan de temperatuur en het klimaat. Houd je van robuustheid en de Gotische bouwstijl, loop dan door naar de Gotische buurt. Hier vind je ook het adembenemende Plaça de Reial. Volgens velen het mooiste plein van Spanje. Ontspan hier even onder het genot van een tapa en geniet van de zon.

Er is ´s avonds genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar de Magische fontein gaan. Dit is een fonteinshow in het Sants-Montjuïc district. Er vindt een ´spetterende ´fontein show plaatst met veel kleur. Het duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Je kunt deze fontein tussen 19:00 tot 21:00 zien schitteren. ´S avonds kun je ook de leuke barretjes die Barcelona heeft, opzoeken. Een bar met een spectaculair uitzicht is de Eclipse bar. Erg fancy maar je hebt een fenomenaal uitzicht. Wat ook tot de mogelijkheden behoort is het bezoeken van een concert of een theatershow.

Zaterdag

Begin de dag bij een van de heerlijke ontbijt- en brunch tentjes die Barcelona te bieden heeft. Ga na het ontbijt wat rondlopen door de wijk Gracia.
TIP: schaf de Gracia wandelroute aan!

De middag is perfect door te brengen op het strand. Pak wat zonnestralen mee en koel lekker af in de zee.

Het nachtleven is fenomenaal te noemen en behoort tot een van de beste van Europa. Barcelona heeft grote clubs die je vooral aan het strand zult vinden. Zo vind je bijvoorbeeld Shoko en de club Opium waar grote DJ´s zoals; Felix da Housecat, Armin van Buuren en Tiesto hun muzikale kunsten vertonen. Voordat het nachtleven hier losbarst kun je hier ook heerlijk dineren.

Wil je tijdens jouw weekendje Barcelona een goede indruk krijgen van de stad? Ga dan mee met de Bruisend Barcelona fietstour. Tijdens de fietstour laat een enthousiaste Nederlandstalige gids je meer zien van deze prachtige stad. Spectaculaire hotspots, hippe wijken maar ook de minder bekende plekjes!

Zondag

Ben je helemaal gek van de kunst van Antoni Gaudi, lokaliseer dan vast waar park Güell is. In het park kun je namelijk uren rondwandelen tussen de helder gekleurde mozaïeken keramiek en de bebosrijkte kronkelpaden. Naderhand kun je een bezoek brengen aan de Sagrada Familia dat een van zijn meest bekende en mooie bouwwerken is. Handig is om alvast online kaarten te bestellen zodat je niet je kostbare tijd in een urenlange rij doorbrengt.

In Barcelona zijn er tal van mooie musea. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Picasso museum? In dit museum hangen tal van werken, die een goed beeld schetsen van zijn leven. De schilder had te kampen had met depressies en leefde ten tijde van verschillende oorlogen. Hierdoor zie je veel rauwe en gevoelige doeken terug in het museum. Een ander kunstmuseum in de buurt van Barcelona (in Figueres) is het Dali museum. Salvador Dali maakte in zijn leven surrealistische kunst. Elk doek van deze schilder doet je verbazen.
Na het bezoeken van de cultuur van Barcelona is het weer tijd om naar het vliegveld te gaan om weer langzaam naar huis te gaan.

Transport

In Barcelona kun je gemakkelijk van A naar B komen. Je kunt voor verschillende transportmiddelen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld met de metro. Deze heeft 11 verschillende lijnen. Er zal dus altijd een lijn zijn die jou naar je bestemming brengt.
De taxi is een goed alternatief voor de metro. Zeker als je met meerdere mensen reist kom je redelijk goedkoop uit. In Barcelona kun je ook met de bus. Dit is door de hoeveelheid buslijnen soms best lastig. Zeker als je niet bekend bent met de stad en de taal niet spreekt.
Wanneer je maar een paar dagen in Barcelona bent kun je ook met de welbekende Hop-on Hop off bus gaan. Deze vervoert je vanaf 26 euro naar alle bekende bezienswaardigheden. Je kunt bij elke toeristische trekpleister uit – en weer opstappen. De bustickets zijn voor 24 uur of voor 48 uur te koop. Onder andere kom je langs; Camp Nou, Montjuic, Sagrada Familia, Park Güell en Museu d’Història de Catalunya.

TIPS

– La Rambla staat bekend om zijn zakkenrollers. Je spullen goed en veilig opbergen is een must.
– Barcelona is een toeristische stad. Als je net buiten het hoogseizoen gaat dan is het een stuk rustiger bij de bekendste trekpleisters.
– In de zomer kan het erg warm worden. Het ideale moment om naar Barcelona te gaan is in het voor -en najaar.

Comments are closed.