Mercados

In Barcelona zijn drie hele grote markten (mercados), dit zijn Mercado de la Barceloneta, Mercado la Boqueria en Mercado Santa Catarina. Hier kun je heerlijke verse producten kopen en kijken hoe het er aan toegaat op een typische Spaanse markt.

Mercado de la Barceloneta

Deze markt ligt in het havengebied van Barcelona, daarom worden er op deze markt vooral veel vissen en zeevruchten verkocht. Op deze markt zijn ook 2 leuke restaurants waar goede gerechten geserveerd worden, vooral de visgerechten zijn erg aan te raden! Ook deze markt is in een bijzonder gebouw gevestigd. De structuur van het gebouw is namelijk helemaal van metaal en heeft bijzondere golvende stukken en uitstekende punten op het dak. Ook is het dak voorzien van zonnepanelen, deze produceren 40% van de stroom die er op de markt gebruikt wordt.

Locatie

Carrer Dosrius
Barceloneta
08003 Barcelona

Openingstijden

Maandag 7:00-15:00
Dinsdag, woensdag en donderdag 7:00-15:00 en 17:00-20:30
Vrijdag 7:00-20:30
Zaterdag 7:00-15:00

Mercado la Boqueria

La Boqueria bevindt zich aan de Ramblas. Het is een geweldige ervaring om over deze markt te lopen. Kijk je ogen uit aan de bizarre stukken vlees die er liggen, bijvoorbeeld schapenhoofden of koeientongen, neem de geur van het heerlijke verse fruit in je op en zet je smaakpapillen aan het werk tijdens het proeven van de lekkerste Spaanse producten!
De markt begon rond 1200 als openlucht markt op de Ramblas zelf. Dit was in die tijd al een van de drukste straten van Barcelona en dus een goede plek voor de markt. Pas in 1840 werd de eerste steen geplaatst van de hedendaagse markt. Later is het metalen dak ook op de markt gebouwd. Door de jaren heen werd het steeds moderner, hygiënischer en er werden mooie versiering op het gebouw aangebracht.

Locatie

Rambla, 91
08001 Barcelona

Openingstijden

Maandag tot zaterdag 8:00 – 20:30

Mercado Santa Catarina

Deze markt staat bekend om zijn bijzondere dak. Op het gegolfde dak is namelijk een kleurrijk mozaïek patroon te zien. De kleuren staan representatief voor het fruit en de groente die op de markt verkocht worden. In 2005 is deze markt helemaal vernieuwd door de architecten Enric Miralles en Benedetta Tagliabue. Op de markt zijn ook een paar goede restaurants en barretjes, waar je heerlijke Spaanse gerechten kunt eten. Deze markt is wat rustiger dan andere markten en je zult hier meer locals tegenkomen. Mercado Santa Catarina bevindt zich in de ‘Barrio Gótico’ op 300 meter van de kathedraal en is te bereiken met metro via lijn 4, stop Jaume.

Locatie

Avenida Francesc Cambó, 16
08003 Barcelona

Openingstijden

Maandag 7:30-14:00
Dinsdag, woensdag en zaterdag 7:30-15:30
Donderdag en vrijdag 7:30-20:30

Comments are closed.