Top 5 Terrassen

Tussen de locals heerlijk genieten van de zon, een drankje en een hapje op één van de mooiste terrasjes in Barcelona. Krijg je er al zin in? Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de meest bijzondere, verstopte, maar vooral hele relaxte terrasjes in Barcelona.

1)La Caseta

Dit is echt een terras waar je vanaf dient te weten om er te komen, want de kans is vrij klein dat je hier toevallig langs wandelt. Het terras van la caseta del migdia is namelijk op de berg Montjuic gelegen en vanaf dit punt heb je spectaculair uitzicht over de zee en de berg. Verder is het echt een aanrader om hier van de zonsondergang te genieten. Naast drankjes is het ook mogelijk om hier te eten. Het menu bestaat uit kip van de bbq, salade, maiz, geroosterd brood en crepes. Alle woensdagen staan in het teken van Rumba en sardientjes, hiervoor dien je te reserveren!

Locatie
Mocht je met een taxi gaan, dan is het handig om ´la Caseta´ of ´Cami del Moli´ door te geven. Of ´Mirador del Migdia´ en ´zona d´oci i esbarjo´ aan te houden. Voor een handig overzicht van de routebeschrijving kun je kijken op de website van la Caseta.

Openingstijden
Za, zon en feestdagen van 12:00 – zonsondergang

2) Can Cortada

Verstopt in de tuin van een ‘masía’ uit de 11e eeuw, vind je het terras van Can Cortada. Je kunt hier kiezen voor allerlei lekkere, typisch Catalaanse gerechtjes. De muren zijn bedekt met klimop en het is duidelijk een van de laatste plekjes waar je zo historisch kunt genieten. De boerderij is in perfecte staat bewaard gebleven en ook bij de inrichting kun je de oude elementen terugvinden. Het terras ligt wat verder uit het echte oude centrum vandaan, maar dit is juist heel fijn! Je kunt hier lekker ontspannen en echt bijkomen. Hoor de vogeltjes fluiten en droom lekker weg…

Locatie
Avinguda de l’Estatut de Catalunya (zonder nummer)
08035 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 13:30 – 16:00 en van 20:30 – 23:30

3) Hotel Alma

Een heerlijke binnentuin om een drankje te drinken of te genieten van een uitgebreide lunch of diner vind je in Hotel Alma. Dit hotel is om de hoek van de Passeig de Gracia gelegen en de tuin is heel erg de moeite waard als je op zoek bent naar een idyllische spot om te genieten van hoge kwaliteit gerechten.

Locatie

Carrer de Mallorca, 271
08008 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m zo: tot 22.45 uur is de keuken open.

4) El Mercadillo i Bar Jardí (el camello)

In hartje centrum Barcelona is bar Jardí verstopt achter een ´Mercadillo´ (winkeltje)  in een relaxte binnentuin. Hier kun je even heerlijk genieten van de rust en gedurende een warme zomerdag op het terras in de schaduw van de bomen bijkomen met een drankje en/of een hapje voor prima prijzen. Een leuk detail is dat er veel oude surfplanken aan de muren hangen, vanwege dat de eigenaar van de bar een surfliefhebber is. Altijd handig: ze hebben hier gratis wifi.

Locatie
Calle Portaferrissa, 17
08002 Barcelona
Facebookpagina

Openingstijden
Ma t/m za van 11.00 – 21.00
Gesloten op zondag

5) Palau Dalmases

Palau Dalmases kun je vinden in de wijk La Ribera in Barcelona. In de straat Calle Moncada (waar Palau Dalmases is gevestigd) was vroeger (16e eeuw) een straat waar de invloedrijkste families woonden in hun paleizen en daar is Palau Dalmases een goed voorbeeld van. Achter een mooie grote deur is de ingang en daarachter gaat een prachtige patio schuil. Verder is het voormalig paleis (waar ook ooit verschillende academies waren gehuisvest) in barokke stijl ingericht. Het leuke van deze plek is dat je hier heerlijk van een drankje kunt genieten in de prachtige patio (of binnen) met klassieke muziek op de achtergrond. Een leuk weetje is dat hier regelmatig live opera en flamenco concerten plaatsvinden!

Locatie
Calle Moncada, 20
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Di t/m za van 20.00 – 02.00
Zo van 18.00 – 22.00 uur
Gesloten op maandag

Plattegrond Terrassen

Comments are closed.