Top 5 IJssalons

Praliné met caramel, pistache met stukjes chocolade, verfrissende citroen, oreo cookies…kortom overheerlijk ijs kun je ook in Barcelona vinden! Traditioneel, ambachtelijk, of op een grappige manier geserveerd. Wij hebben de vijf lekkerste en leukste ijstentjes voor je op een rij gezet, zodat je op een warme dag niet zelf hoeft te zoeken als je wat verkoeling nodig hebt. Hier lees je waar je de lekkerste ‘helado’ kan eten.

1. DelaCrem

Handgemaakt ijs dat dagelijks bereid wordt, in een leuk pandje in de wijk L´Eixample. Bij DelaCrem ondergaan alle de ingrediënten een strenge selectie om zo de kwaliteit te behouden. Je kunt er ook heerlijke koffie drinken en ze hebben verschillende soorten thee. Daarnaast hebben ze lekkere gebakjes. Fijn: al het ijs hier is glutenvrij én geschikt voor veganisten.

Openingstijden
Ma t/m zo van 09.30 – 21.30

Locatie
Enric Granados 15-17
08007 Barcelona
Website

2. VIOKO

Aan het Barceloneta strand en in de wijk el Born zit VIOKO, hier hebben ze heerlijk en bijzonder ambachtelijk bereid ijs, chocolade en andere gebakjes en zoetigheden. Bijvoorbeeld zwarte chocolade met rozenblaadjes. De ingrediënten halen ze uit de hele wereld, bijvoorbeeld pistachenoten uit Iran, chocolade uit België en bloemen uit Frankrijk.

Locatie
Barceloneta:
Passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona 55
08039 Barcelona

El Borne:
Carrer dels Sombrerers 1
08003 Barcelona
Website

3. Amorino

Zoetigheid, ambachtelijk ijs en heerlijke verse fruitsapjes en ‘granita’, een soort ijslimonade gemaakt van fruit, water en suiker. Lekkere producten op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Dat is Amorino, een Italiaans bedrijf waarvan de eigenaars al bevriend zijn sinds hun kindertijd. Amorino is te vinden op vijf verschillende locaties in Barcelona, kijk op de site voor alle vestigingen. Goed nieuws, je vindt Amorino ook in veel andere steden over de hele wereld!

Locatie
La Ramblas 125
08002 Barcelona
Website

4. Cremeria Toscana

Bij de authentiek Italiaanse Cremeria Toscana (de eigenaar komt oorspronkelijk uit Toscane) wordt al het ijs met de hand gemaakt. Er worden alleen verse producten gebruikt en er worden daarnaast geen kunstmatige smaak-, kleur- of conserveermiddelen toegevoegd. Heel erg lekker! Ze hebben twee locaties in Barcelona.

Locatie
Calle Muntaner 161
08036 Barcelona

Calle Princesa 26
08003 Barcelona
Website

5. Eyescream and friends

Naar eigen zeggen de coolste ijstent in Barcelona en ze hebben in ieder geval al wel wat prijzen gewonnen. Bij Eyescream and friends wordt op verzoek ijs met oogjes geserveerd (ja, echt: oogjes). Echt leuk! Er zijn hier wat smaken verkrijgbaar met sojamelk in plaats van koemelk, maar er is ook sorbetijs te krijgen op waterbasis en er zijn glutenvrije smaken.

Openingstijden
Ma t/m zo van 12:30 – 01:00

Locatie
Paseo de Joan de Borbó 30
08003 Barcelona
Website

Comments are closed.