Parc del Laberint d’Horta

In het oudste park van Barcelona, Parc del Laberint, kun je niet alleen rond-, maar ook verdwalen. In dit prachtige park is namelijk een heus doolhof te vinden! Je kunt hier rustig rondstruinen en de mooie sculpturen en gebouwen bewonderen.

Familie Desvalls

De bouw van dit park begon in 1792. In die tijd was de grond eigendom van de rijke familie Desvalls, die in de 18de eeuw tot één van de machtigste families van Catalonië behoorden. Zij woonden in een groot paleis dichtbij dit park en huurden een Italiaanse architect, Domenico Bagutti, in om de neo-klassieke tuin en een doolhof te ontwerpen.

Het park

In 1967 besloot de familie Desvalls hun park over te dragen aan de stad Barcelona. Hierna was dit park vanaf 1971 ook toegankelijk voor publiek.
Bij de entree van het park kom je al gelijk een fontein met een kleine waterval tegen. Hierbij zie je ook een zuil staan met het wapen van de familie Desvalls erop: een gevleugelde hond.

Het park is eigenlijk opgesplitst in twee delen: de neo-klassieke tuin en de romantische tuin. De neo-klassieke tuin bestaat uit drie terrassen.
Op het laagste niveau vind je het labyrint, waar je goed kunt verdwalen tussen de cipressen. Op het middelste terras vind je twee tempels in Italiaanse stijl met Toscaanse zuilen en beelden van Danae en Ariadne. Naast de grote trap die naar het derde terras leidt, zie je een beeld Dionysus, de god van de wijn en uitbundigheid. Op het derde en hoogste terras vind je een mooi sculptuur dat het paviljoen, dat gewijd is aan de negen muzen, versierd.
De romantische tuin is versierd met een meertje, watervallen, een grot en een klein kanaal. De ideale tuin om lekker even rond te dwalen!

Links, links, rechts, links … huh?

Ook voor de kinderen is dit park een groot speelparadijs! In het park is namelijk een groot labyrint te vinden. Voor de bouw van dit labyrint is 750 meter aan cipressen gebruikt. Hier kun je dus wel even een tijdje ronddwalen!
In het midden van het doolhof kom je een beeld tegen van Eros, de god van de liefde, met daaromheen een aantal bankjes waar je uitstekend even neer kunt ploffen en kunt genieten van de rust in het park.

Goed om te weten

Dit park ligt net ietsje buiten het centrum in de wijk Horta-Guinardó. Met de metro is het heel goed bereikbaar! Je stapt uit bij de metrohalte Mundet en loopt vervolgens via de Passeig de la Vall d’Hebron richting het Velòdrom d’Horta. Vervolgens zie je het park vanzelf liggen.

Locatie
Passeig dels Castanyers 1
08035 Barcelona

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 18:00 (november t/m februari)
Ma t/m zo van 10:00 – 19:00 (maart en oktober)
Ma t/m zo van 10:00 – 20:00 (april)
Ma t/m zo van 10:00 – 21:00 (mei t/m september)

Prijs
€2,23 (algemeen)
€1,42 (kinderen van 5 t/m 13 jaar)
Gratis voor kinderen van 0 t/m 4 jaar
Gratis entree op zondag en woensdag

Tips

– Het kan zijn dat je sommige delen van het park misschien herkent. Dit komt omdat in 2006 een deel van de film “Perfume: The story of a murderer” in dit park gefilmd is.
– Als je door dit park loopt, geniet dan even écht van de rust! Er zijn maar weinig plekken in Barcelona waar je zo van de rust kunt genieten als in dit park.
– Wist je dat… er niet meer dan 750 personen tegelijk in het park mogen zijn. Dit limiet is gesteld om de kwetsbaarheid van alle beelden en sculpturen te waarborgen.
– Ga met je geliefde naar dit park! De romantische tuin is ideaal om met je partner rond te struinen en van de romantische beelden en bloemen te genieten.
– Wil je meer parken in Barcelona bewonderen? Kijk dan op onze pagina parken en ontdek waar de mooiste parken van Barcelona verstopt liggen!

Comments are closed.