FC Barcelona

Pique geeft een prachtige pass op Busquets. Hij dribbelt… en passeert de tegenstander. Steekballetje op Messi. Messi.. Messi… Messi…. GOOOOOOOOOOAL! Zo gaat dat in Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona. De club is internationaal geliefd en heeft de trouwste supporters. Tijdens jouw verblijf in Barcelona is een bezoekje aan dit stadion eigenlijk wel een must!

Camp Nou

Bijna iedereen kent de woorden ‘Mes que un club’ (Meer dan een club) die te lezen zijn in het stadion. Camp Nou betekent ‘nieuw veld’. Best geloofwaardig, want de groene mat ligt er altijd prachtig bij. Het stadion is een van de grootste ter wereld. Het heeft een capaciteit van 99.354 mensen en geregeld zit het vol. Dit gebeurt vooral tijdens de ‘Clasico’s’, dit zijn de wedstrijden tegen aartsrivaal Real Madrid.

Bestel hier je wedstrijdkaartjes!

Wil je de magie van Camp Nou in het echt meemaken? Dit kan door een van de wedstrijden te bezoeken. Altijd al naar een wedstrijd van topclub FC Barcelona willen gaan? Je kunt nu heel gemakkelijk je kaarten bestellen, ook al vindt de wedstrijd bijvoorbeeld pas over een tijdje plaats. De tickets haal je op in de buurt van Plaça Catalunya. Barcelona sjaaltje mee, hapje mee en genieten!

FC Barcelona heeft de kaartjes ingedeeld naar belangrijkheid. Dit is als volgt gedaan: A++-, A+CHL, A+LFP, A-, B-, C- en D-wedstrijden. Hierbij zijn de A++- wedstrijden het duurst. Denk hierbij aan een wedstrijd tegen Real Madrid of een wedstrijd in de Champions League. De goedkoopste kaarten kosten ongeveer € 20,00. De duurste kaarten kunnen wel ruim € 300,00 kosten!

Op 26 april 2020 staan twee Spaanse rivalen tegenover elkaar in Camp Nou. De voetbalwedstrijd FC Barcelona tegen Atletico Madrid mag je als voetballiefhebber niet missen! Je kunt nu gemakkelijk een voetbalreis boeken waarbij vlucht, hotel en je wedstrijdkaartje zijn inbegrepen! Je verblijft in een 3-sterren hotel en bent verzekerd van een plekje in het stadion tijdens deze spannende pot! Boek je voetbalreis FC Barcelona – Atletico Madrid direct!

Nederlanders bij FC Barcelona

Een van de bekendste Nederlanders die aan FC Barcelona wordt gekoppeld, is Johan Cruijff. Hij heeft vijf seizoenen voor de club gespeeld. Na een matige periode van FC Barcelona, werd de club eindelijk weer Spaans kampioen toen Cruijff er kwam spelen. Na zijn voetbalcarrière is hij ook trainer van het elftal geweest. Andere bekende Nederlandse voetballers die voor FC Barcelona hebben gespeeld, zijn Philip Cocu, Patrick Kluivert, Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst en op dit moment keept Jasper Cillessen er.

Stadion tour

Alle gewonnen bekers van FC Barcelona bekijken? Hetzelfde gevoel als de spelers voor een wedstrijd in de spelerstunnel hebben? Kijken waar de sterren van het team zitten in de kleedkamer? Dit kan allemaal tijdens een stadiontour door Camp Nou. Voor de echte Messi-liefhebbers: er is een heel gedeelte aan deze fantastische speler gewijd!

Boek je ‘Camp Nou Experience stadiontour’ ticket alvast online!

Wil jij niet alleen het gras kunnen zien en op de stoeltjes kunnen zitten, maar wil jij ook het gras kunnen voelen? Dan is de ‘Camp Nou Experience’ perfect voor jou! Weet jij al zeker dat je dit bijzondere stadion wilt bezoeken, dan is het makkelijk om jouw kaarten alvast online kopen. Zo kun je meteen naar binnen en hoef jij geen tijd te verliezen, je hebt tenslotte genoeg andere dingen te doen als je in Barcelona bent. Er is zo veel te bezoeken! Koop jouw kaarten voor de Camp Nou Experience stadiontour en ontwijk de wachtrij! Het ticket is het hele jaar geldig.

Locatie Camp Nou
Carrer d’Aristides Maillol 12
08028 Barcelona
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.30 – 19.30 uur
Tijdens wedstrijden en feestdagen kunnen openingstijden afwijken.

Prijs
€ 25,00: online ticket
€ 27,50: stadion ticket
€ 20,00: 6 t/m 13 jaar, online ticket
€ 22,50: 6 t/m 13 jaar, stadion ticket
€ 20,00: 65+, online ticket
€ 22,50: 65+, stadion ticket
Gratis: kinderen t/m 5 jaar
Het is verplicht om een identiteitskaart of paspoort te laten zien.

Bereikbaarheid

Het stadion van Barcelona ligt net iets buiten het centrum van de stad. Het is prima te bereiken met het openbaar vervoer. De metrolijnen 3 en 5 stoppen ongeveer naast het stadion. Bij lijn 3 stap je uit bij ‘Maria Cristina’ en bij lijn 5 stap je uit bij ‘Collblanc’. Je bent dan ongeveer in 25 minuten bij het stadion. Met een taxi doe je er minder dan een kwartier over.

De geschiedenis van FC Barcelona

Voetbalclub Barcelona staat al jaren in de top van de Spaanse competitie en internationale toernooien. In 2018 werd de club landskampioen én sleepte zij de Copa del rey en Supercopa de Catalunya binnen.

In 1899 werd de club opgericht door de Zwitser, Johan Gamper. Pas na een aantal jaar kwamen er ook daadwerkelijk Spanjaarden bij de club spelen. Hiervoor waren dit vooral de Zwitsers zelf! Later in de jaren vijfitg begonnen de successen bij FC Barcelona te komen. Het echte voetbalfestijn begon in de jaren zeventig met onder andere Johan Cruijff en Rinus Michels. Tegenwoordig is het voor vele voetballers een droom om voor FC Barcelona te mogen spelen.

Tips

– Ben je van plan naar een wedstrijd te gaan en wil je niet onder doen voor de Spanjaarden? Neem een zakje zonnebloempitten mee en een warm broodje in een foliepapiertje en je valt niet op tussen de ‘culés’ (de supporters van FC Barcelona).
– Uit volle borst meezingen met het clublied van Barcelona? Oefen het clublied alvast.

Comments are closed.