Nachtleven

Genieten van lekkere cocktails, heerlijke ritmes, goede dj´s, een dansje en veel gezelligheid, dat en nog veel meer kan je tegenkomen in het nachtleven van Barcelona. De leukste, populairste onder de locals en meest bijzondere clubs hebben we op een rijtje gezet.

Razzmatazz

Razzmatazz is een enorme club met 5 zalen, Razzclub, The Loft, Rex Room, Pop Bar en Lolita. Hier kan je tussen de locals genieten van leuke feesten tot in de vroege uurtjes, maar ook van concerten.  Vaak zijn er een aantal keer per week concerten en zowel regionale, nationale als internationale artiesten treden hier op.  Razzmatazz is een plek waar het zomaar kan gebeuren dat je naar een goed concert luistert van een op dat moment vrij onbekende band, maar een paar maanden later ineens doorbreekt. Op de website onder ‘agenda’ kan je de programmering vinden. Verder blijft Razzmatazz  vernieuwen en past het aanbod constant aan.  Ook bekende dj’s worden hierheen gehaald, waaronder Roger Sanchez, 2manydjs en Fedde Legrand. Handig om te weten is dat tickets op de website iets goedkoper zijn dan aan de deur en de prijs is afhankelijk van de programmering.
Kortom, hier vind je een enorm groot aanbod van muziek genres en is daarom ideaal om met een groep vrienden naartoe te gaan die van erg verschillende muziekstijlen houden. Voor iedereen wel wat wils!

Razzclub

In Razzclub kan je terecht voor indie-pop, new wave, nu-rave en electro-rock, maar ook grote namen als Artic Monkeys en Skrillex hebben hier opgetreden. Dj Amable (oftewel dj ´aardig´) is de zaal/huis dj.

The Loft

Ben je meer van techno, hard-techno, electro en dubstep, dan is The Loft de zaal waar je heen kunt gaan.

Lolita

In de Lolita zaal zijn onder andere  electropop, italo-disco, old school electro, electropunk, electro en house muziek genres die aan bod komen.

Popbar

Heel veel verschillende muziek stijlen waaronder Northern soul, tecnopop, 80´s, indie, electro-rock, R&B en meer kan je in de Popbar vinden.

Rexroom

Rexroom wordt een beetje als een onderzoeks laboratorium gebruikt en gezien als de zaal tussen de Razzclub en The Loft. Electronic, punk, rock, goth rock, gay house, industrial en nog veel meer komt hier aan bod.

Dagen: afhankelijk van programmering, maar zo´n 7 dagen in de week
Openingstijd: afhankelijk van programmering, maar meestal  vanaf 00.00/01.00 uur

Locatie
Carrer Almogàvers, 122
08018 Barcelona
Website

razzmatazz

Luz de Gas

Bij Luz de gas zijn er regelmatig live optredens, maar ook veel leuke muziek thema feesten en een variatie aan dj´s. Het is een hele gezellige zaal met verschillende mooi verlichte bars om de dansvloer heen en deze club is momenteel erg populair onder de locals. Af en toe is het mogelijk om gratis binnen te komen bij Luz de gas (bijvoorbeeld als hippie verkleed gaan bij een hippie thema feest), maar dit is afhankelijk van de programmering. Voor meer informatie over de mogelijkheden kan je een kijkje nemen op de officiele facebook pagina van Luz de Gas.

Locatie
Carrer de Muntaner, 246
08021 Barcelona
Website

Openingstijden
Woe – za van 23:45 – 06:00

luz de gas

Opium

In de haven, naast het strand Barceloneta en hotel Arts is de club Opium gelegen. In deze buurt vind je meerdere discotheken. Opium  beschikt over een restaurant waar je de hele dag terecht kunt, maar vooral in de avonduurtjes is de club Opium ’the place to be’. Door de design inrichting, posh publiek en een afwisseling van locale/regionale dj’s met internationale dj’s, met namen als Tiesto, David Guetta en Armin van Buuren is dit een populaire spot.

Locatie
Passeig Marítim de la Barceloneta, 34
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Zo – do van 11:00 – 05:00
Vrij en za van 11:00 – 06:00

Opium

Shoko

Naast Opium is restaurant en club Shoko gelegen. Restaurant Shoko biedt een aziatisch/mediterraanse keuken met onder andere sushi gerechtjes, maar ook een hamburger met ´patatas bravas´ (gefrituurde aardappeltjes) en meer en vanaf het terras heb je uitzicht over het strand en de zee. Het restaurant is open van maandag – zondag van 12.00 – 02.30 uur. Na het diner wordt het restaurant omgebouwd to de Shoko club. Deze club heeft een trendy, hippe inrichting met aziatische details hier en daar en er zijn met regelmaat bekende dj´s te vinden zoals Felix da Housecat en Groove Armada. Verder is Shoko bekend en populair om haar thema feesten en de afterparties van concerten van grote sterren zoals Madonna en Elton John. Ook film premieres vinden hier soms plaats, waaronder ´The Hangover´, ´Jackass´ en merken als Diesel en G-Star hebben hier feestjes georganiseerd.  In verband met de kledingkeuze is het een plek waar veel trendy en posh publiek op afkomt. Kijk van tevoren even op de facebook pagina, want regelmatig is het mogelijk om je naam op de gastenlijst te krijgen en gratis entree te regelen. Ook op de website kun je je naam op de gastenlijst zetten!

Locatie
Passeig Marítim de la Barceloneta, 36
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 00:00 – 06:00

Shoko

Jamboree

Een gezellige alternatieve club met hip hop, R&B en alternatieve muziek is Jamboree. Fijn om te weten is dat je gewoon aan kunt doen waar je zin in hebt.
Op Plaça Reial lopen vaak mensen met flyers rond van verschillende pubs, bars en clubs en bieden vaak tot bepaalde tijden gratis entree en/of een drankje van het huis aan.

Dagen: afhankelijk van programmering
Openingstijd: vanaf 00.30 uur

Locatie
Plaça Reial, 17
08002 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 00:00 – 05:45

Jamboree

Tips
  • Handig om te weten is dat je bij B Premium elke dag een overzicht krijgt van de feesten die avond en per feest kan je bekijken of het mogelijk is om gratis op de gastenlijst te komen of dat er entree betaald dient te worden. Voor meer informatie kijk op B Premium.
Plattegrond Nachtleven