Lleida

Lleida, ook wel bekend als Lerida, is het ideale stadje voor een dagje weg. Het ligt maar 160 kilometer van Barcelona en er is genoeg te bewonderen. Maar wat kan je er zoal zien en doen? Op deze pagina lees je alles over het Spaanse plaatsje Lleida.

Wat te zien in Lleida?

Lerida ligt in het westen van Catalonië en ligt daarmee dus in het binnenland van Spanje. Het heeft een gezellig oud centrum waar je heerlijk kunt ronddwalen. Zo zijn er een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben bij een bezoekje aan Lerida.

Kathedraal La Seu Vella

Op een heuvel in het centrum van de stad vind je de Kathedraal La Seu Vella. De kathedraal is in Romaanse stijl gebouwd, maar kent ook veel gotische kenmerken. De bouw van de kathedraal begon in 1203 in en werd pas in 1286 afgerond.

¡TIP! Tegenover de kathedraal vind je de restanten van het voormalige Moorse La Zuda. Dit is een oud fort dat uit de 12de eeuw dateert.

Stadhuis La Paeria

Een van de bezienswaardigheden van Lerida is het stadhuis! Al vanaf 1383 is La Paeria het stadhuis van Lleida. Ondanks dat het monument vaak verbouwd is, bevat het nog veel intacte overblijfselen uit de Middeleeuwen en uit de Romeinse en Moorse tijd! De verbouwingen zijn vooral zichtbaar op de twee grote gevels. Zo is de gevel aan het Plaça de la Paeria in 1927 door Ramon Argilés verbouwd in neo-middeleeuwse stijl. De achtergevel is in 1868 al verbouwd door Agapit Lamarca in neoklassieke stijl.

Locatie
Plaça de la Paeria 1
25007 Lleida
Website

Kasteel Gardeny

Een absolute highlight van Lleida is het grote kasteel. Het kasteel Gardeny werd in de Middeleeuwen gebruikt door de Orde van de Tempeliers. Het bestaat uit drie delen die werden gebouwd in het midden van de 12de eeuw. Het eerste gedeelte is het ommuurde gedeelte dat de twee verdiepingen tellende torenkerker bevat. Het tweede en lagere gedeelte werd gebruikt als een berging. De derde en bovenste verdieping diende als verblijf voor de monniken van de Orde en bestond uit allerlei verschillende kamers en ruimtes.

Locatie
Turó de Gardeny
25002 Lleida

Openingstijden
12 september t/m 30 november en 1 februari t/m 23 juni
Ma t/m vrij gesloten
Za en zo van 10:00 – 13:30

24 juni t/m 11 september
Di t/m za van 10:00 – 13:30 en 16:30 – 19:30
Zondag 10:00 – 13:30
Maandag gesloten

Gesloten in december en januari

Prijzen
2,60 (algemeen)
1,60 (studenten, groepen van meer dan 10 personen)
Gratis (kinderen t/m 12 jaar, 65+)

Een nachtje slapen

Heb je nog niet genoeg gezien van Lerida en zou je er wel een nachtje willen blijven slapen? Hieronder vind je een aantal hotels waar je een uitstekende nachtrust zal hebben zodat je de dag erna weer fris en fruitig Lleida kunt ontdekken!

Finca Prats Hotel Golf & Spa

Overnachten in een luxe en ontspannen omgeving? Dan ben je bij het Finca Prats Hotel Gold & Spa aan het juiste adres! Het hotel is tot in de puntjes verzorgd en is voorzien van een heerlijke spa waar je optimaal kunt genieten! Ook voor de golfliefhebbers is dit hotel een paradijs. Het hotel beschikt namelijk over een groot golfterrein. Niet zo ervaren? Je kunt ook lessen nemen bij het hotel.
De prijzen verschillen per kamer. Een tweepersoonskamer is al vanaf €130,- te reserveren.

Leuk weetje! Alle kamers zijn voorzien van automatische gordijnen.

Locatie
N-240, Km 102,5
25198 Lleida
Website

NH Lleida Pirineos

Een uitstekend hotel om te overnachten is het NH Lleida Pirineos. De service is goed, de kamers zien er prachtig uit, het ontbijt is heerlijk en ook de prijs is prima. Zo kun je al een tweepersoonskamer reserveren vanaf €59,99!

Locatie
Gran Passeig de Ronda 63
25006 Lleida
Website

Lleida Zenit Hotels

Een fijn hotelletje om te overnachten is Lleida Zenit Hotels. Het hotel zit op een uitstekende locatie dichtbij het centrum. De kamers zien er keurig uit en dat voor een fijne prijs! Zo kun je al een tweepersoonskamer reserveren €47,30.

Locatie
Carrer General Brito 21
25007 Lleida
Website

¡TIP! Veel Spanjaarden ontbijten buiten de deur. In plaats van ontbijten in het hotel is het misschien ook leuk om je bij de Spanjaarden te voegen en de ontbijtbarretjes op te zoeken!

Een hapje eten

Bij een dagje weg hoort uiteraard ook lekker uit eten! Hieronder vind je een aantal restaurantjes waar je uitstekend even een hapje kunt eten.

¡TIP! Veel Spanjaarden gaan tussen de middag uitgebreid dineren. Je kunt daarom prima ’s middags uiteten gaan!

Ferreruela

Ferreruela is een restaurant waar je heerlijk kunt eten! Er is keuze uit verschillende traditionele Spaanse gerechten die elk verrukkelijk smaken. Het restaurant is in Lleida dan ook een zeer populair restaurant! Vooral tijdens de lunch zit het restaurant vaak stampvol.

Locatie
Carrer de Bobalà 8
25004 Lleida
Website

Openingstijden
Ma t/m wo van 13:00 – 15:30
Do t/m za van 13:00 – 15:40 en 21:00 – 23:00

Kimo

Als je in Spanje bent, kunnen wij ons goed voorstellen dat je graag eens de bekende Spaanse tapas wilt proberen. Dan ben je zeker bij Kimo aan het juiste adres! Het restaurantje ziet er knus en gezellig uit, maar vooral de kwaliteit van het eten zorgt ervoor dat je enthousiast naar buiten loopt!

Locatie
Carrer Sant Martí 61
25004 Lleida
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 11:45 – 16:15 en 19:45 – 00:30

Tips

– Zou je graag meer plaatsjes in de omgeving willen bezoeken? Kijk op de pagina omgeving Barcelona om te zien welke leuke steden er allemaal in de buurt van Barcelona liggen.
– Wist je dat… Lerida één van de oudste steden van Catalonië is? Zo is Lerida in een ver verleden in handen geweest van de Moren en de Romeinen.
– Zin in een dagje actie? In de buurt van Lerida vind je een bekend pretpark waar je de tijd van je leven zal hebben. Meer over de pret- en waterparken in de omgeving van Barcelona lees je op de pagina pretparken en waterparken.

Comments are closed.