Sterrenrestaurants

Barcelona bezit over genoeg goede koks die hun restaurants tot sterrenniveau kunnen brengen. Ook het beste restaurant in de wereld bevond zich in Barcelona volgens het Britse tijdschrift “Restaurant”. Het restaurant “El Bulli” is vijf keer gekozen als beste restaurant, maar is helaas sinds 2011 gesloten. Lees hier meer over enkele restaurants die in die top staan.

ABaC **

Dit restaurant is gelegen in het exclusieve vijfsterren boetiekhotel ABaC en staat onder de leiding van de beroemde chef-kok Jordi Cruz. Jordi Cruz had de naamsbekendheid van een van de jongste chef-koks in Spanje die op zijn leeftijd van 25 jaar een restaurant tot sterrenniveau bracht met één Michelinster. Het moderne restaurant ABaC had zijn Michelinster al in 2008 binnen maar verloor deze in 2011. In 2012 waren ze weer helemaal in vorm en wonnen ze de tweede Michelinster terug. Wil je hier graag eten? Zorg dan wel dat je op tijd reserveert!

Locatie
Avenida Tibidabo 1
08022 Barcelona
Website

Prijs
€ 42 – € 52
De prijs is gebaseerd op de hoofdgerechten van het restaurant.
Het ABaC menu: € 135

¡¡IDEETJE!!

Verken de minder bekende wijk El Born in Barcelona met de digitale wandelroute van Bruisend Barcelona (pdf)! Kijk voor meer informatie op Wandelroute El Born.

Moments **

Het restaurant Moments met zijn Catalaanse keuken is gelegen in het ultraluxe hotel Mandarin Oriental. Het restaurant wordt begeleid door de opkomende ster Raül Balam, de zoon van de bekende chef Carme Ruscalleda die al vele sterren in haar bezit heeft. Ze heeft al wel zeven sterren in totaal in haar bezit, namelijk drie sterren voor het restaurant Sant Pau in Sant Pol de Mar, twee sterren voor het restaurant Sant Pau in Tokio en nog twee sterren voor dit bijzondere restaurant Moments in Barcelona. Ook binnen zie je dat je niet in zomaar een restaurant bent aangekomen door onder andere het bladgoud op de plafonds. Het restaurant is geopend in 2010 en kreeg zijn eerste Michelin ster al in 2011 en zijn tweede Michelin ster in 2013.

Locatie
Moments
Passeig de Grácia 38-40
08007 Barcelona
Website

Prijs
€ 42 – € 45
De prijs is gebaseerd op de hoofdgerechten va het restaurant.
Tasting menu: € 123

Cinc Sentits *

Een restaurant waar de keuken gebaseerd is op de Catalaanse tradities. Cinc Sentits betekent ook wel vijf zintuigen. Het restaurant ligt midden in het hartje van Barcelona in de wijk Eixample en heeft als chef-kok Jodri Artal. Jodri Artal kookt vooral op basis van lokale, en voornamelijk biologische ingrediënten. Het opende zijn deuren in 2004 en won zijn eerste Michelin ster vier jaar later, namelijk in 2008.

Locatie
Cinc Sentits
Carrer d’Aribau 58
08011 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 13:30 – 15:00 en van 20:30 – 22:00

Prijs
Cinc Sentits biedt drie tasting menu’s:
Esséncia: € 59
Sensacions: € 79
Gastronómic: € 109

Klik hier om te kijken wat deze menu’s precies inhouden.

Tickets *

In Barcelona kun je veel tapasrestaurants vinden, maar het tapasrestaurant “Tickets” is een aanrader! Het is namelijk niet zomaar een tapasbar, de tapas worden mooi geserveerd en het restaurant zelf straalt erg veel gezelligheid uit. De oprichters van Tickets zijn niet alleen broers van elkaar, maar het zijn ook erg bekende en populaire broers in de kookwereld. Tickets is namelijk opgericht door Ferrán Adriá en Albert Adriá. Ferrán Adriá is erg populair geworden door het bekende en uitstekende driesterrenrestaurant ‘El Bullí, waar hij de chef-kok was.

Niet alleen de naam doet je denken aan allerlei tickets, zoals vliegtickets, bioscooptickets etc. Ook de buitenkant straalt een ware ticketoffice uit. Het restaurant valt daardoor erg op. Je kunt alleen online reserveren voor dit restaurant, en dit is ook wel een pré wil je hier kunnen eten!

Locatie
Tickets
Avinguda Parallel 164
08015 Barcelona
Website

Openingstijden
Di t/m vrij van 18:30 – 23:30
Za van 13:00 – 15:30 en 19:00 – 23:30
Gesloten op maandag & zondag

Prijs
Verschilt erg per tapa van € 3.50 tot € 17,00

Caelis *

Ook dit restaurant is gelegen in een chique vijfsterrenhotel, genaamd Hotel Palace GL. Op 15 mei 2010 opende dit restaurant zijn duren in dit gerenoveerde hotel. Onder de leiding van Romain Fornell in de keuken bereikte het restaurant zijn eerste Michelinster. Het restaurant onderscheidt zich met zijn Franse keuken en specialiteiten, maar je vindt ook de Catalaanse gerechten zeker terug op de kaart. Ook voor de wijnen ben je hier aan het goede adres, zo hebben zij een grote wijnkelder met meer dan 400 verschillende wijnmerken uit veel verschillende landen.

Locatie
Gran Via de les Corts Catalanes 668
08010 Barcelona
Website

Openingstijden
Di van 20:30 – 23:00
Wo t/m za van 13:30 – 15:30 en van 20:30 – 23:00

Prijs
€ 38 – € 58
De prijs is gebaseerd op een hoofdgerecht van het restaurant.

La Enoteca **

La Enoteca is gelegen in het vijfsterrenhotel Hotel Arts en beschikt over een prachtig uitzicht over de zee en de Olympische stad is slechts een paar minuten weg. De keuken in het hotel wordt gerund door Chef Paco Pérez, die ook het restaurant Miramar verhoogt heeft tot een Michelinster. Hij brengt de smaken van de Costa Brava met de mediterrane gastronomie naar de keuken van La Enoteca. Daarnaast heeft ook La Enoteca meer dan 500 internationale wijnen die prachtig tot hun recht komen als decor.

Locatie
Marina 19
08005 Barcelona
Website

Openingstijden
Di t/m za van 13:00 – 15:30 en van 19:30 – 23:00
Gesloten op zondag en maandag

Prijs
Tasting menu: € 86

Lasarte**

Dit tweesterren estaurant heeft Antonio Sáez als chef in zijn keuken en het menu is samengesteld door de grote chef Martin Berasategui, wie ook het driesterren estaurant ‘Restaurante de Lasarte’ in Guipúzcoa in bezit heeft. Lasarte in Barcelona is gelegen in het hotel Condes de Barcelona. Het restaurant opende zijn deuren in 2005 en vier jaar laten ontvingen zij hun tweede Michelinster al. Het menu verandert vaak, afhankelijk van wat het seizoen, de natuur en de zee op dat moment te bieden hebben.

Locatie
Carrer de Mallorca, 259
08008 Barcelona
Website

Openingstijden
Di t/m za van 13:30 – 15:30 en van 20:30 en van 23:00
Gesloten op zondag, maandag en nationale feestdagen

Prijs
€ 42 – € 52
Bovenstaande prijs is gebaseerd op een hoofdgerecht van het restaurant.
Lasarte Menu: € 115
Tasting Menu: € 135

Tips

– Bedenk je wel dat het vaak een pré is om te reserveren voor deze restaurants! Dit kun je vaak via de website doen of via de telefoon.
– Klik hier voor alle restaurants met een Michelinster in Barcelona.

Comments are closed.