Strand

Vamos a la playa! A mí me gusta bailar… el ritmo de la noche, sounds of fiesta! Het wordt elke zomer enthousiast meegezongen… (of in ieder geval geprobeerd!) Maar waar en hoe is dat strand nu eigenlijk in Barcelona?

Het strand van Barcelona is door reis- en wereldmagazine National Geographic tot het beste strand van de wereld uitgeroepen. Het strand is als winnaar gekozen door onder andere de architectuur, een geweldige ‘cuisine’ en het uitdagende uitgaansleven. Het strand van Barcelona is 4 kilometer lang en dit bestaat uit zeven verschillende strandgebieden:
• Bogatell
• La Barceloneta
• Levante
• Mar Bella
• Nova Icària
• Nova Mar Bella
• San Sebastià

Daarnaast bestaat elk strandgebied weer uit allerlei kleine strandjes die elk hun specialiteiten hebben. Het ene strand is bijvoorbeeld wat rustiger en het andere strand heeft weer erg leuke barretjes.

Hot hot hot!

In juli en augustus kan het in Barcelona ruim 30 graden Celcius worden. Het is dan heerlijk om even af te koelen in de zee met een watertemperatuur van 23 – 25 graden. In september kun je vaak ook nog van het strand genieten in Barcelona. Met een beetje geluk kun je zelfs in oktober een stranddag meepikken!

¡¡TIP!! Wil jij heerlijk luxe aan het strand overnachten na een lekker dagje strand? Dan kun je terecht bij het prachtige hotel W Barcelona.

Kosten

Overal op het strand zijn strandbedjes en parasols te vinden. Voor een strandbedje betaal je €6 en voor een parasol betaal je ook €6.

Port Olímpic

In 1992 werden in Barcelona de Olympische Spelen georganiseerd. Hiervoor werd de ‘Port Olímpic de Barcelona Marina’ gebouwd voor de zeilsporten. Het is tegenwoordig het hart van de maritieme zone en het is omringd door de verschillende strandgebieden. Daarnaast staan er ook prachtige gebouwen die het bewonderen zeker waard zijn.

¡¡TIP!!Ben je opzoek naar een lekker lowbudget hotel dicht bij het strand, waar je na een dagje strand lekker kan vertoeven? Dan is Hotel Oasis iets voor jou!

Bereikbaarheid

Het stadsstrand ligt op 10 minuten rij-afstand van het centrum van Barcelona. Dit is prima te bereiken met het openbaar vervoer. De gele metrolijn 4 stopt aan het strand. Je kunt bij de haltes ‘Barceloneta’ en ‘Ciutadella Vila Olímpica’ uitstappen. Het is wel nog ongeveer 10 minuutjes lopen naar het strand. Het dichtstbijzijnde strand vanaf het centrum is La Barceloneta. Vanaf La Rambla is dit in ongeveer 20 minuten te lopen. Ligt jouw accommodatie iets buiten Barcelona? Met de trein is het strand ook goed te bereiken. Je neemt dan de donkergroene lijn R2 Sud en stapt uit bij het eindstation Barcelona Estacio de França. Wanneer je het treinstation uitkomt en links afslaat, zal je uitkomen bij het drukke Barceloneta strand. Wanneer je het treinstation uitkomt en rechts afslaat, zal je uitkomen bij het wat rustigere en relaxte strand. Vanaf het treinstation is dat nog ongeveer 15 minuten wandelen.

Bebidas & helados

Dorst of zin in een ijsje gekregen van dat warme weer? Bij een van de vele ‘rode tentjes’ op de hoge boulevard kun je bebidas (drankjes) en helados (ijsjes) kopen. Je betaalt dan wel de echte strandprijzen; de prijzen liggen dus iets hoger. Geen zin om de gevulde coolbox mee te nemen? Op de lage boulevard vind je vele restaurantjes waar je kunt lunchen en dineren.

¡¡TIP!! Zoek je een appartement met een normale prijs, wat dichtbij het strand ligt en waar je heerlijk kunt relaxen? Dan is Feetathome Poblenou Beach Apartaments iets voor jou! Ze hebben moderne ruime appartementen, voor een avondje relaxen!

Handige Spaanse woordjes

Strand – Playa
Parasol – Sombrilla
Strandlaken – Toalla de playa
Zonnebrandcrème – Crema solar
Zon – Sol
Kwallen – Medusas
IJs – Helado

Tips

• Let goed op je tassen en laat liever niet je spullen onbemand achter. Helaas heeft het strand van Barcelona nog wel eens te maken met dieven.
• Neem je plattegrond voor de zekerheid mee. De richting naar het strand staat niet altijd goed aangegeven vanaf de metro- en treinstations.
• Bij sommige stukken strand liggen er veel stenen in het water. Dit kan gevaarlijk zijn, dus let op met kinderen.

Comments are closed.