Wat te doen?

Barcelona kun je vergelijken met een wereldstad, waar zowel in de winter als in de zomer genoeg te beleven valt! Ben je van plan Barcelona binnenkort te bezoeken, maar weet je nog niet precies wat te doen? Wij geven jou hier de leukste tips en tricks, activiteiten, highlights en meer over wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Barcelona! Dan hoef je je minder druk te maken wat te doen in deze prachtige stad om deze optimaal te leren kennen…

Maak een fietstocht!

Geen drukke toeristenbus of het uitvogelen van de metrolijnen en -tijden, maar gewoon een actief fietstochtje! Op je gemak rijd je door de bruisende stad en kun je net zo lang stoppen op de plekken waar jij dat wilt! Onze digitale fietsroute is zeker een must om eens uit te proberen. Je rijdt onder andere langs de Sagrada Familia, Casa Mila en het groene stadspark. Erg handig is dat deze fietsroute binnen een paar klikken is besteld en je deze ook heel gemakkelijk op je telefoon kan downloaden. In de fietsroute staan ook wat leuke zaakjes en plekken om te pauzeren… Ontdek Barcelona op de fiets en bestel hier onze fietsroute.

Wil je liever op pad met een van onze Nederlandstalige gidsen? Een fietstour is ideale manier om een goede indruk te krijgen van de stad. Met een aangename temperatuur, een blauwe lucht en een zonnetje maakt de fiets een perfect vervoersmiddel! Tijdens de Bruisend Barcelona fietstour laat de gids je de  leuskte hotspots, wijken en natuurlijk een stukje strand zien. Ondek Barcelona als een echte local!

Fietsen-huren

Wauw… Genieten op een rooftop!

Wil je graag Barcelona van bovenaf bekijken? Dan is het zeker de moeite waard om van een van de vele rooftops van Barcelona te genieten! Veel van deze rooftops worden gebruikt als loungebars, cafés en enkele keren vind je bij luxe hotels zelfs een zwembad of club op het dak. Als je voor een paar dagen in deze prachtige stad bent, raden wij het zeker aan om een rooftop op te zoeken. Geniet bijvoorbeeld bij Ohla Terraza Chill-Out van een fenomenaal uitzicht over de stad, terwijl je met een gin-tonic wegzakt in een van de loungebanken. Dit terras ligt op de achtste verdieping, dus in de lente of de herfst pik je hier nog heerlijk de laatste zonnestraaltjes mee! Lekker warm vertoeven met een verfrissend drankje dus, terwijl iedereen hard op zoek is naar een plekje in de zon…

En door naar Park Guëll…

Ontworpen door de one and only… Antoní Gaudí. Wauw, wat is dit een mooi en kleurrijk park. Tijdens je bezoek aan de stad mag je wandeling door Park Guëll dan ook zeker niet ontbreken. Het park is erg modern ingericht en er staan typische huisjes, gemaakt in de bekende stijl van Gaudí. Opvallend in het park is de salamander die betegeld is met kleurige gebroken stukjes keramiek. Historisch feitje; In 1900 zijn ze begonnen aan de bouw van het park. Het eigenlijke idee was om een tiental villa’s te plaatsen in het park, maar toen duidelijk werd dat er op twee huizen na niks verkocht zou gaan worden, is het park uiteindelijk zo gebleven. Een van de twee huizen is van Gaudí geweest. Hier heeft hij zo’n 20 jaar in gewoond en in dit huis vind je nu het Gaudí museum.

Gratis gratis gratis

Altijd fijn… Geen geld hoeven te betalen voor activiteiten en het gratis bezoeken van highlights. Misschien wel een van de mooiste highlights van Barcelona zijn de magische fonteinen van Montjuïc. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag tussen 21:30 en 00:00 kun je genieten van een mooie licht en de muziekshow! De fonteinen komen dan tot leven en krijgen verschillende kleuren, maken dansende bewegingen… kortom een magische show!

Vamos a la playa

Een dagje naar het strand… Heerlijk! Lekker uitwaaien met een stralend zonnetje in je gezicht, luisterend naar de golven… Het strand is heerlijk vertoeven, in zowel de winter als in de zomer. Het voordeel van Barcelona is dat je je bezoek aan de grote, drukke stad kunt combineren met een heerlijk bezoekje aan het strand, twee vliegen in een klap dus! In de zomermaanden is het echter wel een stuk drukker op het strand. Je bent natuurlijk niet de enige die op zoek gaat naar verkoeling en een duik wil nemen in de zee. Gelukkig zijn er wel meerdere stranden die je kan bezoeken. De stranden die je in Barcelona kunt vinden, zijn: Barceloneta, Nova Icaria, Bogatell, Marbella & Nova Marbella en Llevant.

Ontdek Barcelona op wijkniveau!

Barcelona is een erg grote stad en als je er niet heel lang bent is het lastig om alles te kunnen zien. Om toch alles uit je stedentrip te halen, is het handig om keuzes te maken… Het is leuk om wat te doen waarbij je de stad in snelle tijd toch goed leert kennen! Wij vinden het super leuk om een stad te leren kennen op wijkniveau. Je kunt op die manier op veel kleiner gebied veel meer te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld lokale mensen leren kennen in de plaatselijke kroeg en de kleine straatjes en pleintjes van een wijk ontdekken. Wil je bijvoorbeeld het wat klassiekere, artistieke Grácia doorstruinen? Of juist het bruisende El Born? Dan is het een leuk idee om met een van onze routes deze bijzondere wijken te verkennen.

Gastronomisch genieten!

Wat zeker leuk is om te doen, is langsgaan bij lekker veel tapasbarretjes! De lokale cafés en restaurants hebben vaak de lekkerste tapas, bocadillos (broodjes) en pinchos (belegd sneetje brood). In Spanje is het normaal om pas rond een uur of 9 ’s avonds te eten. Let wel op dat daardoor ook de meeste restaurants rond deze tijd pas open zijn. Rond een uur of 2 in de middag begint men met een uitgebreide lunch. Vaak is deze warm en dit doen de meeste Spanjaarden dan ook buitenshuis. Vooral op de zondagen is het erg druk in de restaurants en gaan ze vaak met het hele gezin of de familie uitgebreid eten. Rond een uur of 6 is het tijd om typisch Spaanse churros te nuttigen. Deze snack is een luchtige deegstengel (vergelijkbaar met de Hollandse oliebol) en wordt gedipt in chocolade. In het Spaans noemt men dit ‘churros con chocolate’. Churros worden vaak als snack, maar soms ook als ontbijt gegeten.

Comments are closed.