La Rambla

Bij een reis naar Barcelona mag een bezoekje aan La Rambla niet ontbreken. Een wandeling in deze bekende straat in het centrum van Barcelona is een heus spektakel. Musea, levende standbeelden, live optredens, kunstenaars; er is van alles te beleven in deze straat!

De verschillende Ramblas

De straat “La Rambla” is opgedeeld in een aantal verschillende “Ramblas”. Iedere Rambla heeft zijn eigen charme.

Rambla Canaletes

De voetballiefhebbers zullen dit gedeelte van La Rambla misschien wel kennen. Bij de fontein Font de Canaletes wordt namelijk altijd de overwinning van FC Barcelona gevierd. Wil je dit nog een keer bewonderen? Volgens de legende zal je blijven terugkomen naar Barcelona als je een slok neemt uit deze fontein.

Rambla Estudis

De Rambla Estudis staat bekend om de dieren die hier voorheen verkocht werden. Tot enkele jaren terug werden hier vogels en vogelkooien verkocht. Volgens de Catalaanse dierenbeschermingswet moest dit verboden worden. Zodoende werden de 11 dierenkramen tussen 2010 en 2013 allemaal gesloten na een periode van 150 jaar.
De naam van dit tweede straatgedeelte stamt af van de universiteit Estudis Generals die hier ooit te vinden was.

Rambla St. Josep

In dit gezellige derde deel van La Rambla zijn voornamelijk bloemenstalletjes te vinden. De vrolijke kleuren van de vele bloemenstalletjes versieren een groot deel van de straat! Ook zijn er in dit gedeelte van La Rambla nog een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo zijn in Rambla St. Josep bijvoorbeeld het Palau de la Virreina en de bekende markt Mercat de la Boquiria te bewonderen.

Rambla dels Caputxins

Het vierde deel van La Rambla is vernoemd naar een oud klooster dat vroeger in dit gedeelte te vinden was. Ook in dit gedeelte zijn er mooie dingen te aanschouwen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Palau Güell of het Plaça Reial, volgens velen één van de mooiste pleinen van Spanje.

Rambla Santa Mònica

Dit vijfde gedeelte van La Rambla loopt richting de haven Port Vell. Aan het einde kun je de Mirador de Colón bewonderen, wat ook wel bekend staat als het Columbus Monument. Ook dit gedeelte van La Rambla is vernoemd naar een oud klooster wat hier ooit te vinden was. Tegenwoordig is hier het museum Centre d’Art Santa Monica te vinden, waar tijdelijke exposities te vinden zijn. Een bezoekje aan dit museum is helemaal gratis!
Wat sfeer betreft, zit je in dit straatgedeelte helemaal goed. In dit gedeelte van La Rambla zijn voornamelijk terrasjes, straatartiesten, kiosken en levende standbeelden te vinden. Een erg levendige straat dus!

Rambla de Mar

In 1994 is het 6de en laatste gedeelte aan La Rambla toegevoegd. De moderne uitstraling en het feit dat deze Rambla over het water loopt, maakt de Rambla de Mar erg uniek. Deze brug werd ontworpen door Viaplana & Piñon en loopt door de haven Port Vell richting een groot winkelcentrum Maremagnum.

Tips

– Sla ook eens een keer een zijstraat van La Rambla in. Hier vind je vaak de gezelligste en beste restaurantjes!
– Schrik niet als je je favoriete bloemenkraam niet meer kunt vinden! In 2016 zijn er een aantal wijzigingen geweest in La Rambla, waardoor veel kramen moesten verkleinen en verplaatsen.
– Door de grote hoeveelheid toeristen op La Rambla, is deze straat een aantrekkelijke plaats voor zakkenrollers. Let daarom goed op je spullen als je door deze straat wandelt!
– Combineer een wandeling door La Rambla met een bezoekje aan Mirador de Colón. Dit monument is te vinden aan het einde van La Rambla Santa Mònica.

Comments are closed.

  • 15
    feb