Studentenleven

Barcelona telt acht universiteiten en er zijn ontzettend veel bedrijven waar stage kan worden gelopen. Dit betekent dat er veel nationale en internationale studenten in Barcelona wonen. Met zoveel jongeren mag een geweldig studentenleven natuurlijk niet ontbreken. Ga jij in Barcelona studeren of stage lopen? Met deze informatie kun je alvast een kijkje nemen in het studentenleven van Barcelona!

Erasmus

Het eerste dat je dient te weten, is dat ‘Erasmus’ het toverwoord in Barcelona (en andere grote Spaanse steden) is. Erasmus is de organisatie vanuit de Europese Unie die uitwisselingsprogramma’s stimuleert. In Barcelona zijn er veel kleine organisaties die deze naam gebruiken. Bij zo’n organisatie kan je als student bijvoorbeeld goedkope reisjes maken en daarnaast organiseren deze organisaties speciale feesten voor de Erasmus studenten. Studeer je niet als Erasmus student aan een universiteit? Bij veel organisaties is het ook mogelijk om als niet Erasmus student gebruik te maken van de kortingen, voordelen en deel te nemen aan reizen en excursies. Wat interessante informatie is te vinden op bijvoorbeeld deze pagina.

Fietsen

In Nederland en België kunnen wij bijna niet zonder fiets. Gelukkig worden in Spanje de fietsen steeds populairder. Woon je net iets te ver van je universiteit om te lopen of wil je op een snelle en goedkope manier naar het centrum? Dan is Bicing een goede optie voor je. Dit zijn de wit/rode fietsen door de gehele stad. Het is een gedeeld fietssysteem. Je krijgt een pas thuisgestuurd waarmee je steeds een verschillende fiets kan ophalen bij een van de vele fietsenstallingen. Een jaarabonnement kost € 46,46. Het eerste half uur op de fiets is dan gratis. Elke volgende twee uur kost je € 0,73. Hoe werkt het precies? Eerst zoek je een fietsenstalling. Hier staat altijd een apparaat bij. Daar dien je je kaart te scannen en de instructies te volgen. Het systeem zal je een fiets toewijzen. Is de fiets in slechte staat? Dan kun je binnen drie minuten een andere fiets krijgen! Na het fietsritje zet je de fiets in de dichtstbijzijnde fietsenstalling terug. Let erop dat de fiets goed in de stalling klikt! Om dit goed te controleren, kun je je kaart langs het apparaat scannen. Het apparaat zal aangeven of de fiets goed is teruggezet. Meer informatie, zoals gebruiksuren en stallingen, is te vinden op de website van Bicing. Let op, ben je tussen de 16 en 18 jaar; dan heb je toestemming nodig van je ouders om een abonnement af te sluiten!

Mi casa es su casa

Wat ook erg belangrijk is, tijdens je studentenverblijf in Barcelona, is een een casa (huis). Wat aan te raden is, is om voordat je naar Barcelona gaat, thuis alvast wat websites met woningaanbod te bekijken. Wanneer je in Barcelona aankomt, kan je dan zelf deze huizen/appartementen bekijken. Hierna kun je beslissen waar je echt wil wonen. Zo heb je al een idee van de wijk waar je in komt te wonen, of er supermarkten/winkels zijn en of er bijvoorbeeld openbaar vervoer in de buurt is. Hieronder volgen een paar handige websites:
Yaencontre
Pisocompartido (gedeelde woning)
Enalquiler
Idealista

Goedkoop en lekker eten!

100 montaditos
Een plek die zeker aan te raden is, is ‘100 montaditos’. Hier kun je uit 100 broodjes met verschillende ‘toppings’ (bijvoorbeeld serranoham, tonijn of tortilla) kiezen. De broodjes kosten tussen de € 1,00 en € 2,50. Op woensdag en zondag kost alles bij 100 montaditos slechts € 1,00! De bedoeling bij de ‘cerveceria’ is dat je op een blocnote de nummers van de gekozen broodjes en je eigen naam opschrijft. Dit lever je in bij de kassa waar je gelijk betaalt en na enkele minuten wordt je naam omgeroepen. Na enkele drankjes verder, worden vaak de gekste namen omgeroepen die mensen hebben doorgegeven!

Sigarra
Sigarra is een restaurantje en delicatessenzaak in één. Je zit aan kleine tafeltjes en stoeltjes naast een lopende band. Hier komen de lekkerste tapas voorbij voor € 2,00 per bordje. Wanneer je een tapa heel erg lekker vindt, kan je deze ook in de bijbehorende delicatessenzaak kopen!
Carrer Ramon Turro 201, 08005 Barcelona

Kroketten en frikandellen

Mis je tijdens je verblijf in Barcelona het kikkerlandje? Er zijn in de stad een paar Hollandse bars waar je terecht kunt voor een vertrouwde portie bitterballen.

Rembrandt Café
Lekker Hollands voedsel bij het Rembrandt Café. Ook kan je hier de Nederlandse Eredivisie volgen. Appeltaartje erbij en je Hollandse middag is compleet!
Locatie: Carrer de la Marina 20, 08005
Extra: studentenavond op woensdag
Website

Hola, Adios, Telefoon!

Bellen en sms’en met je Nederlandse telefoon in Spanje kan erg duur worden! Daarom is het handig ook een Spaans nummer te nemen voor als je voor langere tijd in Spanje verblijft. Let er wel op dat je telefoon hiervoor simlock vrij dient te zijn.
Goedkope providers zijn bijvoorbeeld:
Simyo
Yoigo
Vodafone
Is je telefoon niet simlock vrij? In Spanje kan een telefoon met sim erg goedkoop zijn! Bij bijvoorbeeld The Phonehouse kan je erg goedkope toestellen vinden. Zo ben je altijd bereikbaar voor je nieuwe vrienden!

Fiesta

Het studentenleven is niet compleet zonder feestjes. Eigenlijk is het uitgaansleven verspreid over heel Barcelona. In onderstaande wijken zijn veel bars en clubs te vinden:
• El Raval
• El Born
• Gràcia
• L´Eixample
• La Barceloneta (strand/haven gebied)

Razzmatazz
Muziek: verschillend
Locatie: Carrer Almogavers 122, 08018
Prijs: € 8,00 – € 25,00
Extra: grootste club van Barcelona
Website

Opium Mar Club
Muziek: verschillend
Locatie: Passeo Maritim de la Barceloneta 34, 08003
Prijs: gratis – € 35,00
Extra: aan het strand
Website

Otto Zutz Club
Muziek: hiphop, R&B en house
Locatie: Carrer Lincoln 15, 08006
Prijs: gratis – € 10,00
Extra: dames gratis naar binnen voor 2:00
Website

Comments are closed.