Museo de Cera

Een museum vol met belangrijke personen uit het verleden die je bijna kan aanraken, klinkt leuk! Helaas zijn deze beroemde mensen in het museum niet echt, maar gemaakt van wax. Museo de Cera staat vol met historische en fictionele personages die een belangrijke rol hebben gespeeld in het verleden. Het museum is een leuk uitje met de kids! Ontdek de prachtige wassen beelden, vul je maag in het sprookjescafé en rust uit in een ruimte met moderne kunst. Bij Museo de Cera is het allemaal mogelijk!

Kan ik George Clooney ergens vinden?

In het museum staan 200 poppen die allemaal zijn gebaseerd op belangrijke personen. Deze personen zijn geen bekende acteurs van nu zoals in Madame Tussauds, maar mensen van vroeger. De wassen beelden staan allemaal in een scenario opgesteld. Er is bijvoorbeeld een ruimte waar een flamenco optreden plaatsvindt, een bankoverval in de kluis (die vroeger echt als kluis gebruikt werd), een setting met schilders, een woonkamer met belangrijke politici en leiders en nog veel meer! Een aantal van de bekende poppen die je in het museum kunt vinden, zijn Albert Einstein, personages van de Star Wars reeks, Pinokkio en Napoleon.

In het museum is er ook een gedeelte dat Pasaje del Terror heet. Hier kom je alle belangrijke moordenaars uit het verleden tegen en de enge personages uit horrorfilms. In deze ruimte is ook een guillotine te vinden die af en toe het hoofd van de pop eraf hakt, brrr.

Museo de Cera

Klei en kippengaas

De poppen worden gemaakt van kippengaas en klei, daarna worden de hoofden en handen bedekt met wax. Vervolgens worden de belangrijkste onderdelen gemaakt, de make-up en het haar. Het is natuurlijk belangrijk dat de pop te herkennen is door de bezoekers, daarom wordt de make-up zo goed mogelijk op de pop gemaakt. Overal wordt over nagedacht, de inval van het gezicht, het haar, de oogkleur. Dit allemaal om de ervaring voor de bezoeker zo echt mogelijk te maken.

Drankjes in een sprookjesbos

Het museum, dat is gevestigd in de voormalige bank van Barcelona, bestaat uit een aantal delen: Museo de Cera, Bosc de les Fades en Passatge del Temps. Het museum staat vol met veel historische en fictionele poppen. In het Bosc de les Fades kun je genieten van een drankje en een hapje omringd door prachtige bomen, kabouters en elven. In dit sprookjesbos zit je aan een tafel die bevestigd is aan een boom met onrealistische vormen en loop je met je cocktail over schattige bruggetjes met feeën daarnaast.

Passatge del Temps is een andere ruimte in het museum waar allerlei moderne designs te zien zijn. Hier kan je veel origami (speciaal gevouwen papier) kunst bekijken en kopen. Voor de thrillseekers onder ons is het ook mogelijk om het museum in de nacht te bezoeken! Je speelt dan een spel dat bijna echt lijkt, je loopt door het museum met een zaklamp, nep pistool en een audiogids. Ondertussen loop je tegen zombies en andere enge personages aan. Tijdens het spel ben jij de hoofdpersoon van het verhaal! Meer informatie hierover vind je hier.

Locatie
Passatge de la Banca 7
08002 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 10:00 – 13:00 en 16:00 – 19:30
Za, zon & feestdagen: 11:00 – 14:00 en 16:30 – 20:30

Prijs
Volwassenen: €15,-
Kinderen (van 5 tot 11 jaar): €9,-
Alles inbegrepen(toegang, audiogids, boek, souvenir foto): €29,-

Comments are closed.