Mooie uitzichtpunten

Barcelona heeft veel mooie plekjes waar je kan genieten van de mooiste uitzichtpunten van de stad. We hebben zes van deze hotspots uitgelicht. Zeker aanraders om te bezoeken! Geniet van een eigen drankje in Park Güell en Parque de Montjuïc of van een lekkere cocktail bij bijvoorbeeld Barceló Raval of Mirablau. Én dit allemaal met een prachtig uitzicht op het bruisende Barcelona.

Park Güell

Een van de bekendste uitzichtpunten van Barcelona is Parc Guëll. Erg toeristisch, maar toch zeker de moeite waard om langs te gaan. Naast bekende kunstwerken van Antoni Gaudí  is er in Park Güell ook een erg indrukwekkend uitzicht op de stad Barcelona. Hier kun je in het park lekker genieten van een eigen hapje en drankje en mooie foto’s maken van het uitzicht.

Sagrada Familia

Een ander kunstwerk van Gaudí is de Sagrada Familia. Deze katholieke basiliek middenin Barcelona is zeker een must om te bekijken. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is er een hoop moois te zien. Ondanks de meestal wat langere rijen voor de Sagrada Familia is het zeker de moeite waard. Máár deze wachtrijen kan je ook ontlopen door online alvast een kaartje te kopen. Dit kan gemakkelijk en snel op Tiqets. Neem de trappen (of de lift) tot het hoogste puntje en geniet van het uitzicht.

Barceló Raval

Het moderne viersterren hotel in het hart van de stad. Naast de Ramblas gevestigd en vrij makkelijk bereikbaar. Dit is dé plek voor mensen die wat extra te besteden hebben. Een drankje op het prachtige 360 graden terras kost namelijk rond de 10 euro. Wel krijg je daar gratis een fantastisch mooi uitzicht op de stad bij. Het is een fijne plek om na een lange dag Barcelona te genieten van een lekker (welverdiend!) drankje.

Monjuïc berg

In het zuidwesten van Barcelona vind je deze berg. Op de Montjuïc bevinden zich verschillende bezienswaardigheden voor jong en oud. Het uitzicht op de stad en de zee is fantastisch. Vergeet daarom zeker je fotocamera niet mee te nemen!

Om de Montjuïc te bereiken kan je de kabelbaan naar boven nemen! Kijk op de pagina Teleferic voor meer informatie voor prijzen en openingstijden.

Tibidabo

Dit is de grootste berg van de bergketen Serra de Collserola. De berg is 512 meter hoog en heeft een adembenemend uitzicht over de stad. Op de berg zijn onder andere de kerk en het pretpark Tibidabo te vinden. Voor nog geen 2 euro kun je naar de top van de kerk. Hier kun je genieten van een nóg mooier uitzicht. Pretpark Tibidabo is een 100-jaar oud pretpark wat vooral gericht is op jongere kinderen. Kijk voor meer informatie op de pagina Tibidabo!

Mirablau

Dit is een bar/restaurant/club gelegen aan de voet van Tibidabo met een adembenemend panorama uitzichtpunt over de stad. Het is een echte aanrader en dus zeker de moeite waard om te bezoeken. De prijzen zijn wat hoger dan de meeste restaurants in Barcelona, maar je krijgt hier een erg mooi uitzicht bij. Het wordt gekenmerkt als een stijlvolle cocktailbar en een plaats waar je een lekker hapje kan eten.

Openingstijden
Ma t/m do van 11:00 tot 04:30
Vrij en za van 10:00 tot 06:00
Zo van 10:00 tot 03:30

Locatie
Plaza Doctor Andreu
08035 Barcelona
Website[/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.