Tibidabo

Tibidawatte? Tibidabo! Dit moeilijk uit te spreken woord is geen circus, maar een prachtige berg gelegen aan de rand van Barcelona. Vanaf deze berg kijk je je ogen uit over de hele stad. Op de berg staat de Iglesia del Sagrat Cor (de prachtige kerk van het Heilige Hart) en het pretpark Parque de Atracciones del Tibidabo.

Iglesia del Sagrat Cor

De kerk, gelegen op de Tibidabo berg, is nog niet eens zoals meeste kerken en gebouwen in Barcelona zo oud! In 1902 begon architect Enric Sagnier met het bouwen van de kerk, 60 jaar later is de kerk uiteindelijk door zijn zoon Josep Maria Sagnier afgemaakt. Deze neo gotische kerk is te bereiken via twee grote trappen. In de kerk zit een lift verstopt die je voor €3 naar 560 meter hoogte brengt voor een nog mooier uitzicht! Voor de echte durfallen zijn er vanaf daar zijn er nog een aantal trappen om op 575 meter hoogte te komen, net onder het Jezusbeeld boven op de kerk.

Tibidabo

Parque de Atracciones del Tibidabo

Dit 100 jaar oude pretpark telt zes ‘levels’ met attracties. Level 1 is op het laagste punt en level 6 is helemaal boven op de berg, wat ook wel ‘The Sky Walk’ genoemd wordt. Op het hoogste level vind je onder andere het reuzenrad, de Talaia (een bakje die je op 550 meter hoogte brengt) en een vliegtuigattractie die ronddraait over de helling van de berg, brrrr. Op het eerste level zitten onder andere de achtbaan, Tibidabo Express, schommelschip, de boomstamattractie! Ook de andere levels zitten vol met leuke attracties! In totaal telt het park bijna dertig attracties en heeft sinds kort ook vier eigen mascottes genaamd Ti, Bi, Da en Bo. Dit pretpark is perfect voor een lekker dagje op stap met de kids, maar ook zeker leuk om met volwassenen te doen, voor ieder wat wils!

Locatie
Plaça Tibidabo 3-4
08035 Barcelona
Website

Openingstijden
De openingstijden van het park hangen af van het seizoen en dag dat je gaat. Het park is vaak wel in het weekend open van 11:00 tot 20:00, maar de tijden staan maar voor ongeveer twee weken van tevoren aangegeven. Kijk op de website of het park open is wanneer je erheen wil gaan!

Prijs
€28,50 (volwassenen)
€10,30 (kinderen onder de 120 cm)
Gratis (kinderen onder de 90 cm)
€10,- (60+)

Tibidabo

Bereikbaarheid

De berg is te bereiken door de Funicular, het treintje dat je bovenop de berg brengt. Deze rit is op zich al een hele beleving, omdat je dwars door de natuur naar boven gaat!

Funicular
Prijs
€2,15 voor een enkele reis (voor dit ritje gelden dezelfde tarieven als voor de metro)

Openingstijden
Herfst en winter
Ma t/m vrij van 7.30-20:00
Za, zo en feestdagen van 9:00-20:00

Lente en Zomer
Ma t/m vrij van 7:30-22:00
Za, zo en feestdagen van 9:00-22:00
Bekijk de website voor meer openingstijden

Bus
Ook is het mogelijk om de bus te nemen vanaf Plaça Catalunya, vanaf hier gaat de T2A. De bus rijdt ongeveer elke 20 minuten naar het park en een enkeltje kost €3 per persoon.

Wist je dat?

– De film ‘Vicky Cristina Barcelona’ met Penélope Cruz, Scarlett Johanssone en Javier Bardem voor een deel op de Tibidabo berg afspeelt?
– Dat er toen er gebouwd werd aan de Iglesia del Sagrat Cor er al een klein kapelletje stond? De gehele kerk is daar vervolgens omheen gebouwd. De kapel is vandaag de dag nog steeds te zien verwerkt in de kerk!

Comments are closed.