L’Aquarium Barcelona

Hoe gaaf! Je loopt door een tunnel en overal waar je kijkt, zie je zeedieren om je heen. Het is alsof je op de bodem van de oceaan zit en ziet de haaien over je heen zwemmen. Dit ervaar je bij het Aquarium van Barcelona. Bewonder de prachtigste vissen en ontdek de wereld onder water!

Ontdek de onderwaterwereld

Het aquarium van Barcelona is perfect voor een middagje uit. Met 35 bassins met 6 miljoen liter zeewater en 11.000 vissen, kun je in dit aquarium makkelijk een paar uur ronddwalen. Dit aquarium bezit enorm veel verschillende soorten vissen; schorpioenvis, Europese zeebaars, zeebrasem, witpuntrifhaai, zwartpuntrifhaai, brandhoornslak, ombervis, rode mul, gitaarvis, konijnvis en ga zo maar door. Tot 2016 bezat het aquarium ook een bekende maanvis. Helaas overleed deze in 2016.

Een paradijs voor kinderen

Met kinderen is dit aquarium een absolute aanrader. Het aquarium organiseert leuke activiteiten waardoor de kinderen gegarandeerd een toffe tijd zullen hebben.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met haaien te slapen. Kinderen tussen van 8 tot en met 12 jaar mogen dan overnachten in de tunnel waar de haaien over je heen zwemmen. Hoe stoer is dat! Samen met de haaien zullen ze ontwaken en van de verzorgers leren ze van alles over de haaien. Hoe ontwaken zij? En wat doen ze als de nacht aanbreekt? Dit ontdekken de kids tijdens deze speciale nacht!

Ook kun je bijvoorbeeld de “zoekspelletjes” spelen. Door middel van spelletjes ontdek je het aquarium. Online kun je een aantal zoekposters downloaden om uit te printen. De bedoeling is dan dat je de visjes op de posters in het aquarium gaat zoeken. Heel leuk om zo op een speelse manier het aquarium te ontdekken.

Etenstijd!

Uiteraard moet er ook gegeten worden! Per dag worden er in het aquarium meer dan 150 verschillende soorten voer klaargemaakt voor de vissen. Met een beetje geluk kom jij precies op de juiste tijd en kun je zien hoe de dieren gevoerd worden. Hieronder zie je de voedertijden van een aantal dieren.

Haaien dinsdag en vrijdag tussen 12:00 – 13:00
Pinguïns ma t/m zo tussen 13:30 – 16:30
Roggen ma t/m za om 14:00
Adelaarsroggen en murenen ma t/m vrij om 12:45

Handig om te weten

Het aquarium van Barcelona is makkelijk te vinden. Het is gelegen in het Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona.

Locatie
Moll d’Espanya del Port Vell
08039 Barcelona
Website

Openingstijden
April, mei en oktober:
Ma t/m vrij van 10:00 – 20:00
Za en zo van 10:00 – 20:30

Januari, februari, maart, november en december:
Ma t/m vrij van 10:00 – 19:30
Za en zo van 10:00 – 20:00

Juni en september:
Ma t/m zo van 10:00 – 21:00

Juli en augustus:
Ma t/m zo van 10:00 – 21:30

Kijk voor de openingstijden tijdens vakantie- en feestdagen op de website.

Prijs
€20,- (volwassenen)
€15,- (kinderen van 5 t/m 10 jaar)
€7,- (kinderen van 3 t/m 4 jaar)
€18,- (65+)

Activiteiten:
Slapen met haaien (kinderen van 8 t/m 12 jaar): €90,-
Duiken met haaien (duikcertificaat vereist): €300,-

Dit zijn de prijzen als je de tickets bij het loket koopt. Als je de tickets al van tevoren online bestelt, zijn ze goedkoper.

Tips en weetjes

– Het aquarium van Barcelona ligt vlakbij het winkelcentrum Maremagnum. Ideaal dus om na het vissen spotten, ook nog even lekker te winkelen!
– Vraagje: hoeveel kilogram voedsel gaat er denk je in het aquarium in één week doorheen? Het antwoord op deze vraag is 2.000 kilo! Dat is een flinke hoeveelheid toch?

Comments are closed.