Feria de Abril de Catalunya

Elk jaar in april wordt de Feria de Abril de Cataluña (Fira d’abril de Catalunya in het Catalaans) groots gevierd in Barcelona. 10 dagen lang is het groot feest in het Parc del Forum. Er is van alles te doen tijdens dit festival, er zijn optredens, er is een kermis en je kunt je ogen flink de kost geven aan alle mooie flamenco outfits waarin iedereen rondloopt!

Oorsprong

De Feria de Abril komt oorspronkelijk uit Sevilla, het is dus een festival dat helemaal in Andalusische sferen wordt gevierd. In Sevilla wordt dan ook de grootste Feria van heel Spanje gehouden. Pas toen rond 1970 wat mensen vanuit Andalusië naar Barcelona verhuisden werd hier ook de eerste Feria gehouden. Het begon erg klein, met maar 4 kraampjes. Door de jaren heen is de Feria de Abril de Catalunya gegroeid en is na de Feria in Sevilla de grootste van Spanje.

Casetas

Caseta is het Spaanse woord voor kraampje, de Feria staat er vol mee! Zo’n 70 casetas staan verspreid over het terrein. Bij veel casetas is het mogelijk wat te eten of te drinken te kopen. Ook staan er tafels en banken, maar meestal is er ook een gedeelte open gelaten zodat er gedanst kan worden. Want dansen, daar houden ze wel van in Andalusië! Je kunt hier dus heerlijke Spaanse hapjes en drankjes nemen, en kijken naar de dansende mensen, en zelf meedoen mag natuurlijk ook!

Kermis

De Feria is opgedeeld in 2 delen, één deel staat vol met casetas en op het andere deel is een kermis gebouwd. Er staan ontzettend veel attracties waaronder een kleine achtbaan, botsauto’s en een reuzenrad. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om knuffels of andere leuke dingen te winnen met verschillende schiet-en-balspelen.

Wanneer

De Feria de Abril in Barcelona zal waarschijnlijk in 2020 plaatsvinden van vrijdag 26 april tot en met zaterdag 4 mei. Maar houd voor eventuele wijzigingen de website Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña in de gaten. 

Bereikbaarheid

Het Parc del forum ligt iets buiten het centrum, maar is prima te bereiken met het openbaar vervoer.

Metro
Je kunt metro lijn 4 nemen naar El Maresme/Forum. Tijdens de Feria rijden er vaak extra metro’s.

Bus
Er zijn verschillende bussen die je kunt nemen: 7, 36, 41, 43 en 141. Op al deze lijnen zullen extra bussen rijden indien dit nodig is.

Comments are closed.