Wat te doen als het regent in Barcelona?

Wij zijn Barcelona natuurlijk met een stralend zonnetje gewend, maar ook de weergoden in Barcelona willen nog wel eens een druppeltje laten vallen. Mocht dit een keertje het geval zijn in Barcelona, haal dan je paraplu uit de kast en ontdek Barcelona in de regen. Ook in de regen is er namelijk genoeg te doen in deze bruisende stad!

Bezoek een museum

De perfecte activiteit om te ondernemen als het regent in de stad is het bezoeken van een museum. Gelukkig zijn er genoeg mooie musea in Barcelona te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld eens het Museu d’Historica de Catalunya. Dit museum staat in het teken van de provincie Catalonië. Catalonië heeft een behoorlijk sterke eigen identiteit en botst daarom vaak met Spanje. Het liefst zou Catalonië onafhankelijk willen zijn. In dit museum ontdek je waarom dit zo is en leer je meer over de geschiedenis van deze provincie.

Voor de kunstliefhebbers is bijvoorbeeld het Museu Nacional d’art de Catalunya een aanrader. Dit prachtige museum is gevestigd in het Palau Nacional bovenop de Montjuïc berg. Het leuke aan dit museum is, dat het museum een enorm uitgebreide collectie heeft. Uit iedere periode is er wel iets moois te bewonderen.
Uiteraard zijn er nog veel meer prachtige musea te bezoeken in Barcelona.

Lekker eten en drinken

Oké, het regent. Wat kun je dan beter doen dan een gezellig restaurantje of barretje opzoeken en opwarmen met een lekker kopje koffie of thee?
Een échte aanrader om te snacken als het ook fris is buiten, zijn churros. Dit zijn Spaanse gefrituurde, luchtige deegstengels die in Spanje vaak gegeten worden als ontbijt of als snack. Deze heerlijke lekkernij is vaak ook te bestellen met een kop warme chocolade waar je de churros in kan dippen. Heerlijk!
Voor de beste koffie is True Artisan Café een echte aanrader! In dit ambachtelijke koffietentje wordt er dagelijks naar de beste kwaliteit gestreefd. Er werken professionele barista’s die je kunnen helpen bij het kiezen van de heerlijkste koffie.

In de avond, na een lange dag Barcelona verkennen, kun je dan heerlijk eten bij Tickets. Dit is een Michelinster-restaurant, maar dan betaalbaar. De tapas verschillen in prijs van € 3,50 tot € 17,00 en worden prachtig opgediend. In het restaurant heerst er een gezellig sfeer en zit het altijd goed vol. Hierdoor is het wel een aanrader om van tevoren even online te reserveren. Niet alleen zijn bovenstaande restaurants en barretjes goede aanraders, ook op de pleinen in Barcelona zijn er tal gezellige terrasjes en restaurants te vinden waar je kunt genieten van een lekker kopje koffie of goed eten. Probeer bijvoorbeeld eens het Plaça Reial.

Lekker shoppen

Een ideale activiteit om te doen als het buiten regent, is lekker winkelen. In Spanje is mode zeer belangrijk en zijn er genoeg leuke winkels om goed te shoppen.
Regent het echt té hard om winkel in winkel uit te gaan? Dan zijn er gelukkig nog een aantal winkelcentra in Barcelona waar je ook tijdens het shoppen helemaal droog kunt blijven. Zo kun je bijvoorbeeld shoppen in Las Arenas aan het Plaça d’Espanya. Dit winkelcentrum is gevestigd in een voormalig stierenvechtersarena en is, na het verbod op stierenvechten, omgebouwd tot een prachtig modern winkelcentrum.

Ook het Mare Magnum is een uitstekende plek om te winkelen. Dit winkelcentrum is gevestigd aan het einde van La Rambla en ligt aan de haven. Het winkelcentrum heeft 58 winkels en een aantal restaurantjes. Een ideale spot om de regenbui af te wachten dus!

Ontdek de stad met de bus

Natuurlijk is het altijd leuk om de stad te ontdekken op jouw eigen manier. Maar als het dan toch regent, is een bus tour misschien een leuk alternatief! Met een Hop on Hop off tour reis je langs alle mooie bezienswaardigheden van Barcelona zonder ook maar één druppel op je hoofd te krijgen. Al vanaf €27,- heb je een dagkaart en kun je overal in- en uitstappen. De bussen rijden via verschillende routes door de stad, waar je uiteraard ook gewoon op kan overstappen. Je kunt je kaartje voor deze Hop on Hop off tour alvast online kopen.

Dagje weg

Als het in Barcelona slecht weer is, hoeft dat uiteraard niet te betekenen dat het ook gelijk in de hele omgeving slecht weer is. Een leuk alternatief zou dan bijvoorbeeld een dagje weg kunnen zijn. Grote kans dat hier wel gewoon het zonnetje schijnt!

Ga bijvoorbeeld een dagje naar Girona. Deze mooie Catalaanse stad ligt ongeveer 100 km van Barcelona af en is zeker een bezoekje waard. Er zijn hier allerlei mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Girona, de Joodse wijk of de oude stadsmuur. Bekijk uiteraard wel van tevoren even het weerbericht. Het zou zonde zijn als je hierheen gaat en het hier ook slecht weer blijkt te zijn!

Tips

– Als je de churros met chocolade gaat bestellen, verwacht dan geen warme chocolademelk zoals je die in Nederland krijgt. De chocolade die je hier krijgt is heel dik en stroperig. Desalniettemin, enorm lekker!
– Ben je van plan om een van de parken van Barcelona te gaan bezoeken? Doe dan wel schoenen aan die vies mogen worden. De parken kunnen af en toe een beetje modderig zijn.
– Het is niet aan te raden om met slecht weer de Sagrada Familia te bezoeken. Een deel is niet overdekt en bij slecht weer onveilig om te bezoeken.

Comments are closed.