Omgeving Barcelona

Even ontsnappen aan de drukte van de stad doe je door de auto te pakken en een paar uur te rijden. Je komt dan vanzelf op je nieuwe favoriete bestemming terecht. Dompel je onder in de Catalaanse historie in Girona of kom tot rust in de bergen bij klooster Montserrat. Op deze pagina vind je meer informatie over de omgeving Barcelona. Lijkt een dorpje of stadje je interessant? Klik dan door voor meer informatie!

Cadaqués

Een van de parels van de kust van Catalonië is het dorpje Cadaqués. Het is een echt pittoresk dorpje, met witgekalkte huisjes, blauwe daken, smalle steegjes en gezellige opaatjes & omaatjes die met elkaar kletsen op straat. Het dorp is voornamelijk bekend door de kunstenaar Salvador Dalí, die er lange tijd van zijn leven heeft gewoond. De gastronomie is er rijk en het leven goed. Lees hier meer over Cadaqués.

Figueres

Noordelijk van Barcelona is de stad Figueres gelegen, in de provincie Girona. De stad is vooral bekend door het Dalí museum dat hier is gelegen. Daarbij is het de geboorteplaats van de Spaanse dans ‘sardana’.

Girona

Een andere stad, een ander gevoel en een andere sfeer. Girona is de moeite van het bezoeken zeker waard, door haar mooie kathedraal, de levendige Joodse historie in de wijk El Call, de hangende gebouwen bij rivier Onyar, de arabische badhuizen en Middeleeuwse stadsmuur. Maar je kunt in Girona ook lekker wijnproeven of de omliggende omgeving bewonderen.

Lleida

Lleida, ook wel bekend als Lerida, is een leuk plaatsje voor een dagje weg! Het ligt op 160 kilometer van Barcelona en er is genoeg te zien en doen! Zo kun je bijvoorbeeld de kathedraal en het kasteel Gardeny bezoeken. Ook lees je op de pagina meer over leuke restaurantjes en hotels.

Montserrat

Heb je echt even geen behoefte aan stadse drukte en lawaai, ga dan het klooster in. Klooster Montserrat ligt midden in de bergen, dus ga lekker genieten van de frisse berglucht, of bezoek het museum en de bibliotheek. Je kunt luisteren naar een optreden van jongenskoor escolania of actief gaan bergbeklimmen op één van de uitgestippelde routes.

Natuurpark Serra de Collserola

In de omgeving van Barcelona vind je ook een gigantisch natuurpark, namelijk het Serra de Collerola. Dit natuurpark is ruim 8000 hectare groot en is de ideale plek om sportieve wandeltochten, hardlooproutes en fietstochten te doen.

Reus

Op ruim 100 kilometer van Barcelona vind je het leuke plaatsje Reus. Reus is een ideaal stadje om een dagje heen te gaan. Het is gezellig en heeft genoeg interessante bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Gaudí Centre! Meer over Reus lees je op de pagina Reus.

Sitges

Aan de kust van Barcelona is de badplaats Sitges gelegen. In de weekenden komen veel Catalanen naar deze plaats toe. Leuk is dat Sitges nog steeds een mooi, klein, historisch centrum heeft. Jaarlijks vindt hier het Festival de Cine de Sitges plaats, oftewel een filmfestival. Ook trekt Sitges heel veel surfers! Al met al een hele veelzijdige en bruisende plaats in Catalonië.

Tarragona

De regio Catalonië bestaat uit verschillende provincies. Één daarvan is de provincie Tarragona met als hoofdstad Tarragona. Eigenlijk lijkt Tarragona vrij veel op Barcelona. Echter iets de plaats nog iets authentieker met minder toeristen. Er zijn veel onbekende historische parels. Ook met kids is een dagje Tarragona leuk. Een van de grootste pretparken, Port Aventura, ligt op een steenworp van Tarragona.

Comments are closed.