Vegetarische restaurants

Wanneer je aan een vakantie in Barcelona denkt, dan denk je aan zon, cultuur, ontspannen en heerlijk eten. Als vegetariër kan het in Barcelona echter soms lastig zijn om tijdens etenstijd jouw plekje te vinden. Ontdek maar eens die vegetarische restaurants waar jij verrast wordt met originele gerechten, waar de producten vers zijn en waar jij je thuis voelt. Op deze pagina vindt je alvast een overzicht van een aantal goede spots in Barcelona voor vegetariërs. ¡Que aproveche!

Teresa Carles

Barcelona restaurant Teresa Carles
Veel Spaanse blogs prijzen Teresa Carles als één van de beste vegetarische restaurants in Barcelona. En niet zomaar, het eten is er verrassend en smaakvol en het restaurant is enorm gezellig ingericht. Je kunt er de hele dag terecht, de keuken is non-stop open. Op de kaart staan heerlijke tofu salades, pasta met truffel, aubergine cake, shitake carpaccio en nog veel meer. Het wordt aangeraden om een tafel te reserveren, dit kun je heel eenvoudig online doen.

Locatie
Calle Jovellanos 2
08001 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 09:00 – 23:30

Rasoterra

Barcelona restaurant Rasoterra
De vegetarische bistro Rasoterra is zo`n plaats waar je je meteen op je gemak voelt. Vriendelijk personeel, een fijne inrichting en lekker eten. Echt een aanrader! Je kunt er terecht voor tapas, avondeten van de kaart of het dagmenu (€ 10,-). Probeer bijvoorbeeld een quesadilla met peer en kaas of artichokken in wijn met knofloof en hazelnoot. Het menu is volledig vegetarisch en bijna alle producten die er gebruikt worden zijn vers uit de regio of uit eigen tuin.

Locatie
Calle Palau 5
08002 Barcelona
Website

Openingstijden
Di t/m zo van 13:00 – 16:00 en van 19:00 – 23:00
Gesloten op maandag

Gut

Barcelona restaurant Gut
Restaurant Gut is opgericht door een groep vrienden met een missie. Centraal voor de vriendengroep staat het leveren van goede service, kwaliteitsproducten en het concept altijd blijven vernieuwen. En dat merk je terug! Gut is een sfeervol restaurant waar je lekekr kunt eten. Alle rijst op de kaart is organisch en verder vind je er vegetarische gerechtjes zoals een soya burger met spinazie en carpaccio van paddestoelen. Er staan ook gerechten voor de vlees- en visliefhebbers op de kaart.

Locatie
Calle Perill 13
08012 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m do van 13:00 – 16:00 en van 19:00 – 23:30
Vrij en za van 13:00 – 16:00 en van 19:00 – 00:00

La Vietnamita

Barcelona restaurant La Vietnamita
Wil je even iets lunchen of snel je maag vullen? La Vietnamita is een leuke optie! Het is Vietnamese streetfood, maar dan in een erg leuk restaurantje. Op de kaart staan zowel vegetarische als vleesgerechten, variërend van salades tot noodels. Leuk concept: je krijgt een menukaart waarop jij je voorkeuren aankruist. Hierbij begin je natuurlijk met bovenaan `vegetarisch` aan te kruisen! Al het eten is met zorg bereid, het motto van La Vietnamita is niet voor niets `Eat the food you mind en mind the food you eat!`

Locatie
Carrer Comerç 17
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m do van 13:00 – 23:00
Vrij t/m zo van 13:00 – 00:00

Veggie Garden

Barcelona restaurant Veggie Garden
Bij Veggie Garden is al het eten veganistisch. Op het menu staan allerlei soorten gerechten, met als specialiteiten haar Indiase keuken en de hamburgers. Er is iedere dag een dagmenu van rond de € 10,-, maar ook bestellen vanaf de kaart is mogelijk. Veggie Garden is erg gezellig ingericht, met veel details, schilderingen en een kleurrijke bar.

Locatie
Carrer dels Àngels 3
08001 Barcelona

Openingstijden
Ma t/m zo van 12:30 – 23:30

Plattegrond Vegetarische restaurants

Comments are closed.