Vintage winkeltjes

Als het om Vintage gaat, zit je in Barcelona op de goede plek! De meeste vintage winkeltjes zul je vinden in de wijk El Raval en de wijk El Born. Op deze pagina kun jij je vast oriënteren op een succesvol dagje vintage shoppen!

De wijk El Raval

Deze wijk ligt aan de top wat betreft vintage in Barcelona. De meeste vintagewinkeltjes zijn hier te vinden en de meeste vintagewinkeltjes bij elkaar zul je vinden in de straat Carrer de la Riera Baixa. Hier zul je vintage winkels vinden met originele en betaalbare spullen! De meeste kleding maar ook typische vintage gadgets zoals vinylplaten, broches, zonnebrillen, hoeden, oude objecten van Coca cola reclames; je kent het wel! Naast al deze mooie spullen zit er in deze straat ook een kapsalon. Je kan hier je haar typisch vintage knippen zoals de dames op de Coca Cola reclames maar ook gewoon de puntjes eraf. Ze spreken hier gelukkig allemaal Engels dus een grote kans op miscommunicatie zal er niet zijn…

Vintagestraat en kapsalon

Elke zaterdag is er in de straat Carrer de la Riera Baixa een marktje! Alle vintagewinkels in deze straat zetten dan hun mooiste en best geprijsde kleding en producten in het zonnetje. Heerlijk om in dit smalle pittoreske straatje doorheen te struinen. Wil je bij meer vintage marktjes langs? Kijk dan op onze pagina Vintage Marktjes.

“Even een paar leuke winkeltips:”

La Vella Maia — Deze winkel is gefocust op accessoires en met name tassen! Hier zul je producten aantreffen uit de jaren 40, 50, 60 en 70.
Adres: Riera Baixa, 10

Kilostore | Zoals de naam het al zegt, deze winkel verkoopt op basis van kilo’s. Je kleding wordt gewogen en op die manier wordt de prijs betaald. Een leren jas zal dus duurder zijn dan een blousje.
Adres: Riera Baixa, 11

Kilostore en Motel

Lailo | De winkel heeft meer weg van een museum dan een winkel! Een enorm aanbod van eigenlijk alle producten. De mode uit de jaren 20 zul je hier het meest tegen het lijf lopen!
Adres: Riera Baixa 20

Lullaby | Dit vintage boetiekje heeft voor iedereen wat moois. Van designer spullen tot de koopjeshoek!
Adres: Riera Baixa 22

Motel | De naam is er niet voor niets. Dit winkeltje is ingericht als een jaren 50 Amerikaanse motelkamer. Zelfs de muziek neemt je mee in de Fifties ‘sfeer!
Adres: Riera Baixa 5

De wijk El Born

Deze wijk zit volgestopt met leuke boetiekjes en zo ook de vintage winkeltjes. De meeste vintage spots zitten zoals in de wijk El Raval niet op één plek maar meer verstopt door de wijk heen. Je moet dus echt een beetje je best doen om de leuke vintage winkeltjes te ontdekken maar dit maakt het misschien nog wel leuker! Naast de vintage winkeltjes vind je in deze buurt ook veel leuke andere boetiekjes met kleding voor een prima prijs! Om te zorgen dat jij ze niet per ongeluk misloopt, hebben wij alvast wat leuke vintage winkeltjes in El Born voor jou op een rijtje gezet.

El born

“Gratis winkeltips in El Born:”

La Lentejuela | In dit winkeltje vind je kleding, accessoires en nog veel meer leuke en unieke spulletjes! Nog misschien leuk om te weten, de naam van de winkel ´La Lentejuela´ betekent ´De paillette´
Adres: Plaça de la Llana 7

Le Swing Vintage | Dit boetiekje heeft toffe vintage kleding en verschillende accessoires en… heeft ook een tof zusje in El Born zitten, namelijk Blow by Le Swing.
Adres: Carrer Rec 16

Blow by Le Swing | Het zusje van Le Swing Vintage! Hier vind je kleding, schoenen, tasjes, sieraden en ga zo maar door…
Adres: Carrer Bonaire 6

El born 1

La Clinique | Polaroidcameras en kleding maar vooral gespecialiseerd in brillen uit de jaren 60, 70 en 80…
Adres: Carrer dels Mirallers 7

Loisaida Vintage | Van kleding tot…chocola?! Hier verkopen ze bijna alles. Je vind er antiek, vintage speelgoed, comics, parfum en ga zo maar door.
Adres: Carrer dels Flassaders 42

Tips

– Vergeet niet dat de meeste winkeltjes van 14:00 tot 17:00 siësta houden dus gesloten zijn.
– Zowel in de wijk El Raval als de wijk El Born worden regelmatig vintage marktjes georganiseerd. Kijk op de pagina Vintage Marktjes voor de gezellige, feestelijke en gave marktjes!

Comments are closed.