FC Barcelona

strong>Pique geeft een prachtige pass op Iniesta. Hij dribbelt… en passeert de tegenstander. Steekballetje op Messi. Messi.. Messi… Messi…. GOOOOOOOOOOAL! Zo gaat dat in Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona. De club is internationaal geliefd en heeft de trouwste supporters. Tijdens jouw verblijf in Barcelona is een bezoekje aan dit stadion eigenlijk wel een must!

FC Barcelona

Voetbalclub Barcelona staat al jaren in de top van de Spaanse competitie en van internationale toernooien. In het seizoen 2012/2013 werd de club gemakkelijk kampioen, mede dankzij ‘de Messias’, Lionel Messi. Met 46 doelpunten was hij wederom topscoorder in de Primera División, de Spaanse competitie.

In 1899 werd de club opgericht door de Zwitser, Johan Gamper. Pas na een aantal jaar kwamen er ook daadwerkelijk Spanjaarden bij de club spelen. Hiervoor waren dit vooral de Zwitsers zelf! Later in de jaren ’50 begonnen de successen bij FC Barcelona te komen. Het echte voetbalfestijn begon in de jaren ’70 met onder andere Johan Cruijff en Rinus Michels. Tegenwoordig is het voor vele voetballers een droom om voor FC Barcelona te mogen spelen.

FC barca

Bestel hier je wedstrijdkaartjes!

Wil je de magie van Camp Nou in het echt meemaken? Dit kan door een van de wedstrijden te bezoeken. Het speelschema van FC Barcelona vind je hier. Altijd al naar een wedstrijd van topclub FC Barcelona willen gaan? Je kan nu heel gemakkelijk je kaarten bestellen, ookal vindt de wedstrijd bijvoorbeeld pas over een tijdje plaats. De tickets haal je op in de buurt van Plaça Catalunya. Barcelona sjaaltje mee, hapje mee en genieten! FC Barcelona heeft de kaartjes ingedeeld naar belangrijkheid. Dit is als volgt gedaan: A++-, A+CHL, A+LFP, A-, B-, C- en D-wedstrijden. Hierbij zijn de A++- wedstrijden het duurst. Denk hierbij aan een wedstrijd tegen Real Madrid of een wedstrijd in de Champions League. De goedkoopste kaarten kosten ongeveer € 20,00. De duurste kaarten kunnen wel ruim € 300,00 kosten!

BannerFCBarcelona

Camp Nou

Bijna iedereen kent de woorden ‘Mes que un club’ (Meer dan een club) die te lezen zijn in het stadion. Camp Nou betekent ‘nieuw veld’. Best geloofwaardig, want de groene mat ligt er altijd prachtig bij. Het stadion is een van de grootste ter wereld. Het heeft een capaciteit van 99.354 en geregeld zit het vol. Dit gebeurt vooral tijdens de ‘Classico’s’, dit zijn de wedstrijden tegen aartsrivaal Real Madrid.

Nederlanders bij FC Barcelona

Een van de bekendste Nederlanders die aan FC Barcelona wordt gekoppeld, is Johan Cruijff. Hij heeft vijf seizoenen voor de club gespeeld. Na een matige periode van FC Barcelona, werd de club eindelijk weer Spaans kampioen toen Cruijff er kwam spelen. Na zijn voetbalcarrière is hij ook trainer van het elftal geweest. Andere bekende Nederlandse voetballers die voor FC Barcelona hebben gespeeld, zijn Philip Cocu, Patrick Kluivert, Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst.

Stadion tour

Alle gewonnen bekers van FC Barcelona bekijken? Hetzelfde gevoel als de spelers voor een wedstrijd in de spelerstunnel hebben? Kijken waar de sterren van het team zitten in de kleedkamer? Dit kan allemaal tijdens een stadion tour door Camp Nou. Dit kost € 23,00 per persoon. Voor jonge kinderen tot 5 jaar is het gratis. Kinderen van 6 tot 13 jaar en mensen van 70+ kunnen voor € 17,00 naar binnen. Voor de echte Messi liefhebbers: er is een heel gedeelte aan de speler gewijd!

Boek je ‘Camp Nou Experience stadiontour’ ticket alvast online!
Wil jij niet alleen het gras kunnen zien en op de stoeltjes kunnen zitten, maar wil jij ook het gras kunnen voelen? Dan is de ‘Camp Nou Experience’ perfect voor jou! Weet jij al zeker dat je dit bijzondere stadion wilt bezoeken, dan is het makkelijk om jouw kaarten alvast online kopen. Zo kun je meteen naar binnen en hoef jij geen tijd te verliezen, je hebt tenslotte genoeg andere dingen te doen als je in Barcelona bent. Er is zo veel te bezoeken! Koop hieronder alvast jouw kaarten voor de Camp Nou Experience stadiontour en ontwijk de wachtrij! Het ticket is het hele jaar geldig.

Speelschema 2016/2017

Onderstaand vind je het speelschema van het seizoen 16/17. Houd er rekening mee dat bij elke wedstrijd twee data zijn vernoemd. Dit komt omdat een paar weken voorafgaand aan de wedstrijd de specifieke datum bekend wordt gemaakt, maar dan weet je wel alvast in welk weekend een wedstrijd zal gaan plaatsvinden.

Bereikbaarheid

Het stadion van Barcelona ligt net iets buiten het centrum van de stad. Het is prima te bereiken met het openbaar vervoer. De metrolijnen 3 en 5 stoppen ongeveer naast het stadion. Bij lijn 3 stap je uit bij ‘Maria Cristina’ en bij lijn 5 stap je uit bij ‘Collblanc’. Je bent dan ongeveer in 25 minuten bij het stadion. Met een taxi doe je er minder dan een kwartier over.

Tips

– Ben je van plan naar een wedstrijd te gaan en wil je niet onder doen voor de Spanjaarden? Neem een zakje zonnebloempitten mee en een warm broodje in een foliepapiertje en je valt niet op tussen de ‘culés’, de naam van de supporters van FC Barcelona.
– Uit volle borst meezingen met het clublied van Barcelona? Op deze pagina kun je thuis alvast oefenen.

Comments are closed.